Приватизиране на болниците е най-доброто решение за здравната ситема. Здравната

...
Приватизиране на болниците е най-доброто решение за здравната ситема. Здравната
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров: Приватизиране на болниците е най-доброто решение

Приватизиране на лечебните заведения е най-хубавото решение за здравната ситема. Здравната система е тежко недофинансирана. Това разяснява доктор Стойчо Кацаров от Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето по.

По думите му бездънната яма в опазването на здравето за източване на средства не се разплита със специфични интервенции на прокуратурата.

„Системата би трябвало да се ревизира постоянно. Нарушения за стотици милиони няма да се открият. Смяната на Николай Петров няма връзка със промяната на шефовете в лечебните заведения във Враца и Ловеч. Това е отговорност на министъра, който ги е назначил. Ако те са си свършили работата, за какво тогава това стига до прокуратурата“, съобщи доктор Стойчо Кацаров.

Той разяснява и предлагането за мораториум върху разкриването на нови частни лечебни заведения. „Подобен вид забрани са нелепост. Лишава се здравната система от нововъведения и пациентите от правото да избират. Финансират се структури, а не несъмнено лечебно заведение“, добави доктор Стойчо Кацаров.

„При реекспорта на медикаментите има политически напън. Нелегалната търговия на медикаменти е закононарушение, поставят се старания в тази посока. Погрешна ценова политика докара до това деформиране. Трябва се оставят цените да се усилят, по този начин ще бъдат достигнати по-големи договорености за Здравната каса, тя ще даде най-ниските цени“, сподели още доктор Стойчо Кацаров.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР