Приватизацията в голямата си част беше криминален процес. Това каза

...
Приватизацията в голямата си част беше криминален процес. Това каза
Коментари Харесай

Иван Гешев: В близките дни чакам първата порция - 100 приватизирани предприятия

" Приватизацията в огромната си част беше престъпен развой ". Това сподели пред БНР основният прокурор Иван Гешев. По думите му, с цел да може да се реши отминалостта на всяка приватизационна договорка, би трябвало да се прегледа всеки обособен случай.

" От този престъпен развой получиха активи и пари доста необятен кръг от български жители, които в този момент имат интерес да се запазят нещата каквито са досега. И по тази причина се развива тезата, че за трети път се прави инспекция на приватизацията, че е изтекла отминалостта, но няма смисъл ".

Разследването на приватизационния развой ще върне в обществото възприятието за правдивост, съобщи обвинител номер едно и добави, че има и неща, които не могат да бъдат възобновени:

" Надявам се да създадат всичко допустимо, в границите на своята подготвеност - като част от законодателната власт, с цел да отвържат ръцете на прокуратурата, с цел да може да направи цялостни, цялостни и способени раздледвания, които да дадат на българските жители правдивост ", съобщи Гешев.

" От този престъпен развой получиха активи и пари доста необятен кръг от български жители, които в този момент имат интерес да се запазят нещата каквито са досега. И по тази причина се развива тезата, че за трети път се прави инспекция на приватизацията, че е изтекла отминалостта, но няма смисъл ", разяснява той и добави: " Надеждата ми е, че при справедлив разбор на целия приватизационен развой ще създадем всичко допустимо да възстановим това възприятие за правдивост в доста по-голям размер, в сравнение с е сега ".

Гешев уточни, че втората част от работата на прокуратурата ще е да проучва дали е имало към този момент прокурорски инспекции по тези покупко-продажби през годините: " И ще установим, в случай че е имало нарушавания от страна на сътрудниците ".

" В околните дни очаквам първата порция - 100 предприятия - " Кремиковци ", Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", и прочие - това са приватизационните покупко-продажби с най-големи активи. Прокуратурата ще стартира следствие точно на такива покупко-продажби. " БГА Балкан " също е такова дружество. Във всеки един град има информация за пласиране на предприятия без пари - да вземем за пример " Полимери ", продаден за 4 лв., а хиляди хора са останали без работа ", добави основният прокурор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР