Привържениците на Аякс се обединиха около изпълнението на една невероятна

...
Привържениците на Аякс се обединиха около изпълнението на една невероятна
Коментари Харесай

Феновете на Аякс събраха пари за статуя на Кройф пред стадиона на тима

Привържениците на Аякс се сплотиха към осъществяването на една невероятна идея. За три месеца почитателите събраха 75 хиляди евро, което е задоволително, с цел да се извърши задачата на акцията. А тя е да се издигне скулптура пред клубния стадион на една от иконите на отбора - Йохан Кройф.

Легендата на Аякс, Барселона, Холандия и международния футбол умря през март 2016 година, а предходната година амстердамският гранд преименува стадиона си на “Йохан Кройф Арена” в чест на великия футболист. Скоро пред оборудването ще бъде издигната и негова скулптура с помощта на събраните средства от почитателите на тима, които са държали да сторят това сами.
Fans have already raised £66,000 in just three months to build a Johan Cruyff statue outside of @AFCAjax’s ground pic.twitter.com/NXcUsyoTBu
— B/R Football (@brfootball) October 19, 2018 “Горди сме, че толкоз доста последователи подариха пари за скулптура на Кройф - най-великият футболист, който Аякс и Холандия в миналото да произвеждали. Също по този начин сме и впечатлени от това, че парите бяха събрани толкоз бързо. Целта ни да открием статуята за по-малко от два сезона в този момент сигурно ще се изпълни”, обявиха уредниците на акцията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР