Привърженикът на Брекзит Найджъл Фараж ще се прости с почти

...
Привърженикът на Брекзит Найджъл Фараж ще се прости с почти
Коментари Харесай

Фараж ще трябва да възстанови €40 000 на ЕП заради злоупотреби

Привърженикът на Брекзит Найджъл Фараж ще се елементарни с съвсем половината от годишната си заплата в Европейския парламент поради подозрения, че е пропилял евросредства, написа Гардиън.

Посланик Ема Хопкинс: На България следва значима роля за Brexit

Парламентарен източник удостовери историята удостовери пред изданието, че шефовете на Европейския парламент би трябвало да приспаднат 40 000 евро от възнаграждението на евродепутата.

Nigel Farage hit with £35,000 fine for 'misspending EU funds'https://t.co/3lJ8L03HuW pic.twitter.com/B2U5CgQZof
— Mirror Politics (@MirrorPolitics) January 12, 2018
"Има отмъстителна акция от страна на Европейския парламент за селективно гонене на евроскептични депутати, партии и групи ", съобщи представител на евроскептичната политическа група Европа за независимост и директна народна власт (EFDD) в Народното събрание във връзка обвиняванията.

Според него това изказване е част от политически стимулираното нахлуване.

Твърденията против Фараж се отнасят до средства, предопределени за заплащане на парламентарни чиновници. В хода на инспекцията излиза наяве, че те ги употребявали национална политическа работа.

"Парламентът заплаща заплати на сътрудниците на депутатите за работа, директно обвързвана с техния европейски мандат ", съобщи говорителка на Европейския парламент, с цел да стимулира решението си и добавя:

"в случаите, когато администрацията, след дълъг и обстоен развой, не получи нужните учредения за консумиране или осъществена европейска работа и членът откаже да изплати парите, започваме процедура по възобновяване. "

Въпреки че се отдръпна от поста като водач на UKIР Фараж се държи на състояние и по-рано тази седмица се срещна с договарящия по Брекзит Мишел Барние в Брюксел.

Той загатна тази седмица, че е "достигал до мисълта, че би трябвало да имаме втори референдум ", с цел да бъдат затворени устите на проевропейците, които се опълчват на гласуването от 2016 година за овакантяване на блока, само че по-късно се сподели от мненията.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР