Притеснява ме повече това отвъд закона - намерението за какво

...
Притеснява ме повече това отвъд закона - намерението за какво
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Кирил Петков иска да превърне КПКОНПИ в инструмент за репресии

Притеснява ме повече това оттатък закона - желанието защо да се употребява този орган. Това, което слушам като анонс от премиера Петков е, че той има потребност от още един инструмент за политически репресии, разяснява пред Българска национална телевизия концепциите за " промяна " на КПКОНПИ депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на партията Томислав Дончев.

Няма политическа логичност ГЕРБ да даде 12 депутати, които да гласоподават в поддръжка на държавното управление, " От тук нататък дните на това държавно управление са преброени. Ако участващите партии мислят за самозапазване, животът му би трябвало да завърши по-бързо, счита той ", разяснява той.

По думите му, съставянето на програмен кабинет е проблематично: " Т. нар. експертни или програмни кабинети доста постоянно галят ушите на хората, само че практиката всекидневно е друга. Основният проблем е кой поддържа подобен кабинет и кой ще носи отговорност за него. Откъде ще намерим такива политически стерилизирани фигури ", съобщи Дончев.

" За мен, за жалост, може би се отива към избори, счита той. Особени шансове за съставяне на кабинет с втори мандат аз не виждам ", добави той. " Волята на народа ни е отредила да сме съпротива, акцентира депутатът от ГЕРБ. Според него, в този момент е пристигнал моментът за избор на съмнение, животът на този кабинет не трябва да бъде удължаван изкуствено ", означи депутатът.

" Съдбата на бюджета е безусловно незнайна. Гледайки връзките в обединението има всички опасности той да не събере задоволително болшинство и да не бъде гласувана актуализацията. При всички случаи, неналичието на актуализация е неприятна вест ", сподели още Дончев. Не трябваше да се подхваща тази случка с пенсиите, добави той.

" По-високият размер на пенсиите се покрива с очакване на приходи от Националния проект за резистентност. Ако допуснем, че това е допустимо, през 2023 година плановете от проекта би трябвало да се извършват с пари от бюджета, добави Дончев. С сходна бюджетна политика аз не знам дали през 2023 година пенсионерите ще могат да получават пенсии ", счита Дончев. Той уточни също, че помощите за бизнеса изрично не са задоволителни като размер и са прекомерно закъснели.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР