Притеснително е как ще бъдат назначавани следващите министри, заяви Илияна

...
Притеснително е как ще бъдат назначавани следващите министри, заяви Илияна
Коментари Харесай

Йотова: Притеснително е как ще бъдат назначавани следващите министри

Притеснително е по какъв начин ще бъдат назначавани идващите министри, съобщи Илияна Йотова - вицепрезидент на Република България.

" За мен най-естественото беше ръководещите партии в обединението или некоалицията, към този момент се объркахме всички, да имат едно мнение, общо, направено авансово и да бъдат по този начин положителни да кажат на президента: " Г-н президент, належащо ни е еди-колко си време, след което могат да стартират консултациите или да стартира по-късно връчването на мандатите. " Непрекъснато споделят какъв брой е значим разговорът в България. Само че, разговор няма даже в самата коалиция. Днешният ден е извънредно обезпокоителен, най-малко в две посоки. Президентът е взел своето решение и това е неговото конституционно право, постоянно ще има недоволни- едните ще споделят, че бърза, други - че прекомерно бави. Смятам, че прекомерно рационални са тези периоди и ще стартират консултациите в понеделник.

Други два тревожни обстоятелството има от през днешния ден. Първият, че има необикновено високо напрежение, безусловно нажежени са пристрастеностите вътре в самата коалиция и в самото държавно управление. Аз за първи път чух през днешния ден за подобен бездънен раздор сред Министреството на превоза и Министреството на здрвеопазването. Това демонстрира, че вътре даже в границите на държавното управление си нямат доверие едно министерство с друго, един министър с различен. Как считат оттук насетне да пазят себе си и присъединяване си в последващо държавно управление - аз нямам отговор на този въпрос.

От друга страна, явно е доста висока точката на шупване и с ГЕРБ - Съюз на демократичните сили. Защото от днешното изказване на господин Борисов аз разбирам, че отвън обществения спор по кое време да бъде ротацията, по кое време да бъде, по какъв начин да бъде, дали президентът е забързал или забавил процедурата, в действителност изпод върви разпределяне на постове, подписване на контракти за милиарди, подписване евентуално и на нови заеми, разпределяне на постове в основни организации, в основни министерства, което идва да подскаже, че те дотам нямат доверие и предпоставят работата на новия министър председател министър оттук насетне, безусловно оставят с вързани ръце. За мен постоянно е било най-важното България да има устойчиво парвителство - от първия ден след изборите предходната гозина. За страдание, тази непоклатимост и предсказуемост аз не я виждам.
- Избори ли са излаз от тази обстановка?
- Не зная, това ще вземат решение те. Всичко е в ръцете на до през вчерашния ден ръководещите дружно партии. Ако питате за моето персонално мнение, аз не считам, че ще има нови избори, тъй като желанието за повече власт, пари, систематизиране на регулатори, на средства - е по-силно от всичко останало.
- Първият мандат бързо ли ще бъде връчен?
- Това ще реши президентът.
- Залагат ли се клопки за идващия министър председател?
- Ако имаме вяра на това, което сподели господин Борисов, а аз нямам съображение да нямам доверие, това звучи повече от притеснително. Не единствено за назначенията, а и за това по какъв начин ще бъдат назначавани идващите министри. "


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР