Утре президентът започва консултации с парламентарно представените сили за съставяне

...
Утре президентът започва консултации с парламентарно представените сили за съставяне
Коментари Харесай

Президентът обяви, че още не е ясно кога ще връчи първия мандат

Утре президентът стартира съвещания с парламентарно показаните сили за сформиране на държавно управление. Днес Румен Радев разяснява, че при диалозите ще обясни и въпроса по кое време да връчи първия мандат, в Конституцията няма период за това.

Президентът съобщи, че се надява консултациите да внесат повече изясненост за бъдещото ръководство на страната.

" Все отново да не забравяме – имаха 9 месеца, 9 месеца, в които беше ясно по кое време ще бъде датата, на която ще се подаде оставката, 9 месеца, в които разпределяха и власт, и запаси и спояваха вътре сглобката. Така че, всевъзможни, съгласно мен, прояви на проява на мускули, на неочаквани прояви на опозиционнoст, не се посрещат с утвърждение от хората ", сподели Румен Радев – президент на Република България.

Румен Радев разкритикува и поправките в Конституцията, които лимитират пълномощията на президента при сформиране на служебно държавно управление.

" Когато аз имам някакъв стеснен избор от няколко индивида, които би трябвало от тях да избера за министър-председател, той би трябвало, не знам по какви способи, да избере министри, а аз би трябвало с моя автограф, юридически, да поема отговорност за тях, без да съм ги избирал, вие разбирате ли защо става въпрос? ", акцентира президентът.

По мотив, Радев съобщи, че чака от държавното управление да подсигурява сигурността на българските жители.

" Според мен е неприемливо държавното управление да не може да подсигурява сигурността на българските жители в центъра на София. Какво можем да си представим за останалите места в страната? И това кара хората да се съмняват във всички тези приказки, че е овладян мигрантският поток, че имаме ефикасна отбрана на българската граница, че връщането на нежелани мигранти от Европа в нашата страна няма да има последици за нашата сигурност ", сподели Румен Радев.

По мотив изказванията на президента на Република Северна Македония, Радев разяснява,че такова държание не носи политически изгоди на Скопие и отдалечава страната от участие в Евросъюза.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР