Пристанищния оператор на Обединените арабски емирства Abu Dhabi Ports Group

...
Пристанищния оператор на Обединените арабски емирства Abu Dhabi Ports Group
Коментари Харесай

Компания от Абу Даби иска да инвестира в изкуствен остров в Черно море

Пристанищния оператор на Обединените арабски емирства Abu Dhabi Ports Group има интерес да влага в румънското черноморско пристанище " Констанца " и в интермодален карго логистичен център на интернационалното летище Тимишоара.

" По време на срещата, която имахме през днешния ден в Абу Даби, представителите на тази Група обявиха, че желаят да разработят планове в региона на кейове 3 и 4 в пристанището ", написа министърът на превоза Сорин Гриндяну в обява в обществените медии.
 За 6 години Румъния контракти 49 изтребителя F-16
За 6 години Румъния контракти 49 изтребителя F-16

Румъния възнамерява да похарчи общо €9,8 милиарда до 2026 година за повишение на отбранителните си качества

" Решихме да създадем взаимна работна група, с цел да обсъдим сключването на меморандум за съгласие сред пристанище Констанца и AD Ports Group. Поканихме представители на AD Ports Group да посетят пристанището, с цел да установим изискванията за съдействие, защото компанията също по този начин има интерес да влага в неестествен остров в границите на пристанището. "

Той също по този начин разгласи, че Румъния е подписала меморандум за съгласие с Корпорацията за пристанища, митници и свободни зони, организация към държавното управление на Дубай, ориентирана към подсилване на комерсиалните връзки. Една от фирмите в организацията, DP World, има настоящо партньорство с пристанище " Констанца ", където експлоатира Южния терминал по контракт за концесия, годен до 2049 година
 Румъния стартира да добива газ от Черно море
Добивът на газ от Черно море стартира

Проектът ще обезпечава 10% от търсенето на газ в страната

Портфолиото на Abu Dhabi Ports включва пристанища и терминали в ОАЕ и Гвинея и повече от 550 квадратни километра индустриални зони в Khalifa Industrial Zone Abu Dhabi (KIZAD) и ZonesCorp, най-голямата интегрирана комерсиална, логистична и индустриална бизнес формация в Средния Изток. От основаването си през 2006 година пристанищата на Абу Даби са изиграли съществена роля в растежа на емирството, допринасяйки с 13,6% за растежа на Брутният вътрешен продукт (без петрол) на Абу Даби, написа See News.

Пристанището в Констанца се намира на западния бряг на Черно море и обгръща 3926 ха земя и вода. Пристанището разполага с два вълнолома и обезпечава 140 работни места.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР