Прищина. Дипломатическият представител на САЩ в Прищина Грег Делави заяви,

...
Прищина. Дипломатическият представител на САЩ в Прищина Грег Делави заяви,
Коментари Харесай

Грег Делави, посланик на САЩ в Прищина: Време е гражданите на Косово сами да намерят решение

Прищина. Дипломатическият представител на Съединени американски щати в Прищина Грег Делави съобщи, че е пристигнало време жителите на Косово сами да намерят решение на проблемите на страната, а не да разчитат за това на чужденците, предава македонската електронна медия „ Плус Инфо “.
„ Мисля, че това, което би трябвало да забележим, е решение за Косово. Математиката е неприкосновена. Имате три партии, всяка от които има почти една трета депутати. Ясно е, че би трябвало да има някакъв компромис и че той би трябвало да пристигна от страна на жителите на Косово “, съобщи Делавис за КТВ.
На въпроса какво е належащо да се направи, предвид на това, че така наречен военна коалиция, която е събрана към Демократическата партия на Косово, спечелила изборите, няма парламентарно болшинство, той съобщи, че счита за в действителност значимо всички косовски политици да намерят метод да слагат ползите на страната преди всичко, а не техните политическите партии.
„ Наистина е значимо Косово да има парламент, да има държавно управление. Светът просто няма да чака Косово да откри себе си. Светът се движи напред и Косово също би трябвало да върви напред. Бих призовал всички политици да намерят метод да пазят ползите на жителите на Косово “, добави американският посланик.
Сесията на учредителното заседание на косовския парламент е планувано за понеделник, 14 августт. В дневния ред ще бъде изборът на ръководител на Народното събрание и на негови заместници.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР