Присъствието на божественото е част историята на човека, а ангелите

...
Присъствието на божественото е част историята на човека, а ангелите
Коментари Харесай

Ангелите в киното - вижте тази селекция!

Присъствието на божественото е част историята на индивида, а ангелите са облика на вярата на хората във висша мощ, които имат емблематично наличие в киното и малкия екран, изключително във фентъзи жанра. Появяват се във всевъзможни форми и облици - от божествени герои до " паднали ангели ". 

На Архангеловден, огромния есенен празник в нашия календар, на който Българската православна черква чества Архангелски събор (Събор на Св. Архангел Михаил и другите небесни безплътни сили), ви представяме една селекция с филми и телевизионни продукции с впечатляващи облици на ангели.

Вие избирате!  

Плачещите ангели / Doctor Who на BBC

" Плачещите ангели " (The Weeping Angels) в един от най-популярните английски сериали - научнофантастичният Doctor Who на BBC. Появяват се за първи път l епизода Blink от 2007 година - те са злобни извънземни във формата на скулптури на ангели, които се движат единствено когато никой не ги гледа -   " момент и си мъртъв ". Всяка повторна поява на тези благ чудовища разкрива нови, страшни неща, които ангелите са способни да вършат, като например да  да трансформират хората в камък.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР