Присъди на 81 чужденциq направили опит да преминат незаконно границата

...
Присъди на 81 чужденциq направили опит да преминат незаконно границата
Коментари Харесай

81 чужденци са осъдени в Кюстендил от 1 януари за незаконно преминаване на границата

Присъди на 81 чужденциq създали опит да преминат нелегално границата със Сърбия, най-вече в региона на Треклянско, е издал от началото на годината Районен съд в Кюстендил.

Само за месец април досега тези каузи са 44. Докато за 2021 година, този вид каузи са били 20.

Нарушителите са жители на Ирак, Алжир, Либия, Кралство Мароко и други Всички признават виновността си пред съда за закононарушение по чл.279, ал.1 от Наказателния кодекс.

Подсъдимите са без документи за идентичност, нямат местопребиваване на територията на България.

Съдът е одобрил импортираните от Районна прокуратура - Кюстендил съглашения, реализирани със отбраната на подсъдимите. 79 от непознатите жители са получили условни санкции „ отнемане от независимост “ за период от 3 или 4 месеца, осъществяването на които е отсрочено за изпитателен период от 3 години, както и наказване " санкция " в размер на 100 лева

За един от подсъдимите това е било второ сходно закононарушение, осъществено в изпитателния период на присъда от Районен съд – Русе. Той ще изтърпи дейно наказване „ отнемане от независимост “ за период от 8 месеца.

На един от непознатите жители е наложено наказване " публично неодобрение ", защото е бил малолетен.

Според мнения в Треклянско бежанците минават по един и същи маршрут, скалиста околност през границата към Босилеград, където има добре построен център за бежанци, а по-късно търсят метод да стигнат до Западна Европа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР