Присъдата на чернокож за наркотици беше отменена, след като бял съдия каза, че мъжът „изглежда като престъпник“

...
Чернокож мъж в Мичиган беше анулиран присъдата си за наркотици,
Коментари Харесай

Чернокож мъж в Мичиган беше анулиран присъдата си за наркотици, тъй като съдия от окръжен съд каза, че мъжът „ми изглежда като престъпник“, според решение на федералния апелативен съд.

Лерон Лигинс беше осъден на повече от 10 години във федерален затвор през март 2022 г. от съдия от окръжния съд на САЩ Стивън Дж. Мърфи, според съобщение за новини от прокуратурата на САЩ, Източен окръг на Мичиган.

Мърфи, който е Уайт, е направил коментара за Лигинс по време на съдебно заседание през януари 2020 г., според решението на апелативния съд, подадено в четвъртък.

Шейн Лий Браун, вляво, и Шейн Нийл Браун, вдясно. Шейн Лий Браун, вляво, и Шейн Нийл Браун, вдясно.

„Сред многото пренебрежителни забележки за Лигинс, които окръжният съдия направи, най-тревожното е, че Лигинс „ми прилича на престъпник“, се казва в становището на апелативния съд.

Независимо от „преднамереното значение на Мърфи, ние трябва да вземем предвид тълкуването, което един разумен наблюдател на това публично изслушване би могъл да направи, тъй като трябва да се предпазим не само от действително пристрастие, но и от появата на пристрастие, което „унижава репутацията и почтеността“ на съд, част от който е и окръжният съдия“, каза апелативният съд.

CNN се обърна към офиса на Мърфи за коментар.

На друго изслушване след направените забележки съдията се извини на Лигинс, че е изгубил нервите си, като каза, че е разочарован от многото забавяния на делото, което е висящо от 2018 г., и не е предубеден към Лигинс.

Изслушванията по делото на Лигинс бяха отлагани многократно, се казва в становището.

„Сложността или дългата продължителност на наказателното дело не дава право на окръжния съд да предреши вината на обвиняемия или по друг начин да разреши делото по какъвто и да е начин, освен чрез справедливо производство“, каза апелативният съд.

 Съдия odinet луизиана официален Градски съд на Лафайет, Луизиана

„Днес Шестият окръг изпрати доста силно послание, че без значение кой сте, как изглеждате или в какво сте обвинен, имате право да бъдете третирани с достойнство, уважение и най-вече действителна справедливост,“ Адвокатът на Лигинс, Уейд Финк, каза пред CNN.

„Когато съдии, прокурори, адвокати, полиция или други не успеят да спазят клетвите си в защита на предполагаемите невинни, тогава вярата на общността в нашата система се губи и нашата република се бори да функционира“, каза Финк.

„Искам да бъда много ясен, че изпитвам голямо уважение към съдия Мърфи и хората не трябва да предполагат нищо за неговия характер“, добави Финк, отбелязвайки, че призивът е за оптика. „Наказателното правосъдие изисква не само действителна справедливост, но и видимостта й.“

Решението на апелативния съд отменя присъдата и присъдата на Лигинс и нарежда нов процес по делото, който ще бъде възложен на друг съдия.

Дженифър Хендерсън от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР