Природозащитници от цялата страна организираха жива верига край бившия къмпинг

...
Природозащитници от цялата страна организираха жива верига край бившия къмпинг
Коментари Харесай

Граждани излязоха на протести срещу отрязания достъп до плажа Корал

Природозащитници от цялата страна проведоха жива верига край някогашния къмпинг „ Корал”, откакто гората беше заградена с телена ограда, съобщи bTV.
Протестът е кротичък, само че все пак на мястото бяха изпратени доста служители на реда и частни гардове – поради информация, че ще има опит за навлизане в парцела .
Според жителите на мястото има дюни и земята е непозволено продадена. Достъпът до плажа остава единствено през бодливи шубраци, а кола за спешна помощ не може да мине по никакъв метод – пътят е затворен .
„ Това е един огледален облик на всичко, което се случва в България – посредством държавния уред и мутрите се заграбва една земя, която е държавна, достъпът, до която е обезпечен от Конституцията, да не приказваме, че дюните са предпазени от закона”, разяснява един от стачкуващите.
От компанията подизпълнител споделят, че имат всички нужни разрешителни за строителство, отбелязва още Нова телевизия. Кметът на Царево Георги Лапчев пък твърди, че няма по какъв начин сходни действия да стартират, защото общият организационен проект на общината не е направен.
Група екозащитници поддържаха митинга край плаж " Корал " и се събраха на Орлов мост в центъра на столицата с искане да се спре застрояването.


Припомняме, че преди време с решение на Екоминистерството плаж " Корал " бе разгласен за природосъобразен, където къмпингуването е неразрешено. Това в последните години съставлява всяко лято проблем сред къмпингуващи и проверяващи, стига се и до словесни престрелки и митинги.
Ооще през 2014 година стана ясно, че на „ Корал” ще се строи, а разрешителните са няколко, издадени от локалната община на испанската компания „ Ибердрола Инмобилиария “. Фирмата е последният притежател на 120 дка земя на първа линия северно от Лозенец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР