Природозащитни организации заведоха дело срещу решение на американския президент Доналд

...
Природозащитни организации заведоха дело срещу решение на американския президент Доналд
Коментари Харесай

Природозащитници заведоха дело срещу решение на Тръмп да намали защитената територия в национален парк

Природозащитни организации заведоха дело против решение на американския президент Доналд Тръмп да понижи предпазената територията на народен публичен парк в щата Юта. Администрацията във Вашингтон се чака да бъде съдена и от локални племена след сходно решение за понижаване протекциите по отношение на друга територия в същия щат.

По време на посещение в Солт Лейк Сити, щата Юта президентът Тръмп обоснова постъпката си със своето предпочитание по думите му да върне правата за земята на жителите. Той сподели, че решението на предходни администрации да трансфорат огромни площи в предпазени територии и по този начин да забранят действия като копаене за естествени запаси и градеж на пътища е било прекрачване на пълномощията на федералната власт.

Сега той разгласи 85 % понижаване от предпазената територия на парка " Беърс Иърс " и половината от " Стеъркейс-Ескаланте ". До в този момент територията на всеки от двата парка бе над 5 милиона декара.  

Те получиха статут на предпазени от президентите Барак Обама и Бил Клинтън.  При настоящияпрезидент тези паркове попаднаха в лист измежду 27 публични естествени площи, чиито статут е преразглеждан по заповед на президентът.

Местни бизнеси приветстваха смяната, до момента в който природозащитни организации и племена в района обявиха подготвеност да я оспорват в съда като съответно оповестяването на понижаване на парка " Беърс Иърс " бе разказано от племенни водачи като още една засегнатост към коренното американско население.

През деня в понеделник към три хиляди излязоха на кротичък митинг в Солт Лейк Сити против действието на президента.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР