Природонаучният музей организира ателие за направа на Планина в буркан“

...
Природонаучният музей организира ателие за направа на Планина в буркан“
Коментари Харесай

Правим си планина в буркан в Природонаучния музей

Природонаучният музей провежда ателие за изработка на „ Планина в буркан “ на 19 април от 19 до 21 ч. По света назовават тази затворена екосистема с доста имена – терариум (terrarium), флорариум (florarium), градинка в бутилка. Красиво завършеният флорариум е парче естествена хубост, за изработката на което са нужни елементарни стъпки и доста предпочитание.
Прочетете още
Всъщност неговото първо публично име е „ Wardian case “ и датира от далечната 1829 година, като носи името на своя откривател/изобретател, физик по обучение, само че с интерес към ботаниката – доктор Натаниел Багшау Уорд (Nathaniel Bagshaw Ward).

Ателието във фоайето на музея и ще стартира с сказка, която да въодушеви участниците. След това те ще имат опцията сами да сътворят затворена мини-екосистема, която се развива съвсем независимо, без потребност от в допълнение поливане или регулярна поддръжка. Запотяването на съда е изцяло обикновено, изключително при спад на температурите. Кондензираната вода се оттича по стените на съда и полива растенията.

„ Планина в буркан “ съставлява новаторска и природосъобразна затворена система, която като се изключи че предлага уют и прохлада в дома или офиса и замества прелестно бързо вехнещите букети с цветя, се грижи съвсем сама за себе си. За изработката на тази затворена екосистема ще бъдат използвани грунд (дребни камъчета), горска почва, подбрани лишеи (мъхове) и влаголюбиви растения.

Включвайки се в ателието „ Планина в буркан (затворена екосистема) “ участниците ще изработят един пай жива планина, след което може да я оставят да живее в своя дом или офис.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР