Природен газ, необходим за потреблението в страната, няма - крайно

...
Природен газ, необходим за потреблението в страната, няма - крайно
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Топлофикация София няма дългове, а има да получава от държавата 20 млн. заради неудачната политика на КЕВР

Природен газ, нужен за потреблението в страната, няма - извънредно време е да кажем, че царят е гол. Това съобщи в студиото на “Още от деня” ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

По думите му през миналата седмица сме били очевидци на “доста неудачен опит на към този момент някогашния ръководител на КЕВР да изясни по какъв начин ще бъдат отнети дължимите количества природен газ, нужни за " Топлофикация София”, поради просрочени отговорности - нещо, което не е вярно”. “Разликата от неверните сметки или прогнози на КЕВР” и действителната цена на газа, която заплаща " Топлофикация София”, е недовзет доход, който би трябвало да бъде обезщетен, настоя той.

“Цялата тази разлика е за сметка на сдружението - върху нея се начисляват лихви и се получават дължими от страната, поради решенията на КЕВР, 350 млн. на " Топлофикация София”, тъй като тя е най-голямата в страната и има над 1 млн. потребители”, безапелационен беше Георгиев и продължи: “В същото време дългът на сдружението, което има да взема от страната, е 328 млн. - т.е. " Топлофикация София” е на плюс 20 млн. поради неудачната политика на КЕВР.”

Според него всичко това значи, че " казусът не е, че " Топлофикация София” има отговорности, тъй като такива няма в този размер, а няма газ ".

Георгиев означи, че не има вяра на обещания, тъй като през миналите 6 месеца държавното управление е трябвало да се оправи с този проблем.

“Проблемите, които решаваме, са ежеднение и изключителните такива постановат съответни ограничения. Такива от държавно управление във връзка с София не видяхме. Случилото се с внушенията, че ще спрат газа на София, е един от най-фрапиращите образци за това”, добави Георгиев.

Често се случва борбата от централната власт да се придвижва в Столичния общински съвет, означи той и даде образец:

“Жертва на тъкмо тази наклонност падна наредбата за нискоемисионни зони, която трябваше да разгледаме и гласуваме - т.е. възбрана най-замърсяващите коли да влизат в необятния център на София, въпреки да беше включена в дневния ред. За кмета Фандъкова е извънредно значим приоритет чистотата на атмосферния въздух. Над 6 месеца работихме с еколози и специалисти за подготовка на рестриктивните мерки и в последна сметка сътрудниците от всички останали партии просто отхвърлиха да прегледат въпроса с аргумента, че ограниченията не са прекомерно ограничаващи - т.е. могат да бъдат още по-строги.”

Какво още сподели ръководителят на Столичния общински съвет вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР