Припомняме, по-рано днес жителите на квартала заявиха, че са готови

...
Припомняме, по-рано днес жителите на квартала заявиха, че са готови
Коментари Харесай

ДБ подкрепя протеста срещу плановете за спортен комплекс в ”Бояна”

Припомняме, по-рано през днешния ден жителите на квартала обявиха, че са подготвени на протестни дейности против спортния план на футболиста Даниел Боримиров. От своя стана, той съобщи, че жителите в случай че са желали, са могли да внесат тъжба.

През март 2019 година без публично разискване Столичният общински съвет (СОС) взема решение за непосредствено отдаване чартърен от Столичния кмет на единствения останал в кв. " Бояна " терен, обществена общинска благосъстоятелност. Договорът за наем е подписан против алегорична месечна сума, за 10 години, с частен клуб, на който е обещано правото да се разпорежда с терена на практика без ясни условия, които да защитят обществения интерес. Към днешна дата, след издадена от основния проектант на регион " Витоша " виза за градеж, на терена всеки миг ще стартира построяването на три нови здания (едната двуетажна), футболни стадиони, тенис кортове и паркинг. За да защитят значимото за квартала пространство, жители от Бояна излизат на митинг против разпореждането с обществен общински парцел, без да е направена каквато и да било консултация с общността. Те показват и ред нарушавания на закона при подписване на контракта за наем и при издаване на разрешението за градеж.

От своя страна съветниците от " Демократична България " упорстват Следствен отдел към окръжна прокуратура да приключи контракта за наем, ощетяващ публичния интерес. Да разпореди на основния проектант на регион " Витоша " да преразгледа и анулира свое Разрешение за градеж. Да организира публични съвещания с жителите на кв. " Бояна " за развиването на спортната база в кв. 208а, м. " Гърдова глава " ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР