Приоритетите на България по време на европредседателството ще бъдат здравето

...
Приоритетите на България по време на европредседателството ще бъдат здравето
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Кирил Ананиев: Здравето на хората за нас е на първо място



Приоритетите на България по време на европредседателството ще бъдат здравето на младежта и децата и успеваемостта на лекарствените артикули. Това сподели здравният министър Кирил Ананаиев по време на чуване в здравната комисия на Народно събрание, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ Всички знаем, че здравето на децата значи крепко и работоспособно население. Това, което ще се опитаме да създадем е по време на председателството ни е да повдигнем тематиката за здравната политика наедно с тази във всяка друга област. Качеството на храната е една от най-важните подтеми. Нашият главен принцип ще бъде здравословното хранене на децата и младежите. Ще се проведат полемики, на които ще представим най-популярните европейски диети и по какъв начин те се отразяват на здравето. Производството в селското стопанство на обичайните за България артикули, гарантиращи безвредно хранене на децата “, акцентира здравният министър.

Относно успеваемостта на медикаментите, тук вниманието ще се раздели в две направления - ефикасни лечения и ефикасни разноски, обясни Кирил Ананиев. „ По тематиката за борбата сред новите молекули и генеричните медикаменти мненията в Европа разграничени. Разказаха ми за доста случаи при хора, които употребяват преждевременно нови медикаменти. Здравето на хората за нас е преди всичко и ще проведем полемика за това по време на председателството. Темата за медикаментите е обвързвана с разделяне - кое да предпочетем здравето на хората или ползите във фармацевтичния бранш “, добави Ананиев.

„ В последните години забележителен запас отиват там, където не би трябвало, вместо за лекуване. Днес може да въведем нови молекули, само че те не постоянно отиват при пациентите “.

"Трябва да намерим салдото сред лечението и оптимизацията на разноските. Няма да допуснем нито един български жител да остане без нужното лекарство и терапия ", безапелационен бе Кирил Ананиев.

На живо гледайте тук:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР