Приносното издание Османо-Хабсбургските войни (1500-1792 г.)“ ще бъде представено на

...
Приносното издание Османо-Хабсбургските войни (1500-1792 г.)“ ще бъде представено на
Коментари Харесай

Историкът Александър Стоянов представя сблъсъка на титаните

Приносното издание „ Османо-Хабсбургските войни (1500-1792 г.) “ ще бъде показано на 19 януари с водещ Георги Ангелов.

След изданието на „ Руско-турските войни (1569–1878 г.) “ известният историк ас. доктор Александър Стоянов разгласява на пазара „ Османо-Хабсбургските войни (1500-1792 г.) “ – книга, в която се заема със задачата да изучи и опише една от най-мащабните борби в историята на Европа.

Неговият приносен труд, който преглежда траялата съвсем 300 години битка сред двете династични империи – Османската и Хабсбургската, представяме от 18:30 ч. на 19 януари в зала „ Американски център “ на Столична библиотека. Модератор на събитието ще бъде журналистът и водещ на предаването ИСТОРИЯ.БГ Георги Ангелов.



Входът е свободен, а повече вести към събитието може да откриете

Сблъсъкът сред османци и Хабсбурги стартира надалеч преди фамозната блокада на Кефалония през 1500 година, а противоборството им визира освен Европа, само че и Северна Африка, морските пътища към Индия и даже далечна Индонезия.

Без да дава оценка за „ положителните “ и „ неприятните “ в историята, „ Османо-Хабсбургските войни (1500-1792 г.) от ас. доктор Александър Стоянов е впечатляващ по мащаба си разбор на една вековна битка.

Aс. доктор Александър Стоянов e част от секцията „ Помощни исторически науки и информатика “ към Института за исторически проучвания на Българската академия на науките. Роден е на 13.09.1987 година и е защитил докторска степен по история в Лайденския университет в Нидерландия. Специалист е по военна и нова история. Автор е на 6 монографии и над 240 изявления в списания, журнали и електронни платформи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР