Приморско най-после ще има ново и модерно пристанище, зарече се

...
Приморско най-после ще има ново и модерно пристанище, зарече се
Коментари Харесай

Чудо! Приморско най-после ще има ново пристанище

Приморско най-сетне ще има ново и съвременно пристанище, зарече се Иван Гайков, най-вероятният предстоящ кмет на морското градче, по време на траялата повече от 2 часа среща с членовете на локалното рибарско съдружие, състояла се на кея.

Дискусията за скорошната рационализация, а след това и създаване на ново пристанище сред екипа на претендент кмета Гайков и риболовците протече при нечуван интерес, като рибарския подслон до кея се оказа стеснен да приюти всички искащи да чуят избавителния проект за пристанището в Приморско.

Община Приморско е единствената на юг от Бургас, която към момента няма пристанище, а риболовците са унизени и от различен огромен проблем -  годишното формиране на пясъчна коса на устието на река Дяволска, която се влива в Черно море откъм Южния плаж. Заради затлачването с пясък десетки лодки остават блокирани.

„ Исканията на локалните риболовци са изцяло постижими и поех ангажимент до началото на летния сезон да бъде осъществен ремонт на хелинга, уголемение на зоната за предпазване на колесари, отделяне на нови лодкостоянки, създаване на ремонтно хале, основаване на зона за подготовка и подбиране на улов, генератор за изсъхнал лед, както и изцяло облагородяване на инфраструктурата на съществуващото рибарско пристанище “, разяснява след срещата си с риболовците от Приморско и Китен Иван Гайков.



Кандидат кметът на Приморско Иван Гайков подсигурява пред локалното рибарско съдружие, че ще реши дългоотлагани проблеми.

Кандидат-кметът на Приморско, повдигнат от ГЕРБ, е четвърто потомство приморчанин и се употребява с голям заем на доверие от локалните поданици поради сполучливата си работа в близкото минало в общинското дружество „ Чистота и озеленяване “. Докато Гайков оглавяваше отдела, пустеещи пространства бяха облагородени и преобразувани в градски паркове, куп незаконни сметища – разчистени, а боклука през дейните летни месеци се сметоизвозваше четири пъти на ден.



Срещата на Иван Гайков с риболовците от Приморско и Китен мина при засилен интерес.

На срещата си с рибарското съдружие, Иван Гайков разиска и вариантите за бъдещо развиване на пристанищете в Китен. „ Усилията ни там са съсредоточени в в две насоки - за прехвърлянето му от държавна към общинска благосъстоятелност, като до момента в който трае тази процедура, общината ще предприеме процедура по стопанисване и ръководство от МО. По този метод ще осигурим стабилно развиване на пристанището и усъвършенствани благоприятни условия за туризъм в Китен “, изясни Иван Гайков.
ТЕМА преди 11 дни 12190 преди 1 година 3366 преди 1 година 6384
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР