Примирието в рамките на военната операция Зазоряване има опасност да

...
Примирието в рамките на военната операция Зазоряване има опасност да
Коментари Харесай

Весела Райчинова: "Зазоряване" не променя политическата картина преди изборите в Израел



" Примирието в границите на военната интервенция " Зазоряване " има заплаха да бъде взривено . " Ислямски джихад " твърди, че в случай че Израел не извърши изискванията, борбата ще бъде възобновена ".

Това сподели пред БНР Весела Райчинова, сътрудник на БНР в Тел Авив, по отношение на напрежението сред израелската войска и организацията " Ислямски джихад " с доста жертви от страна на палестинските жители. 

" В Израел са готови за нарушение на съглашението и си резервират правото за потребление на мощ . Високопоставени чиновници споделиха, че единственият принцип на съглашението за преустановяване на огъня е - " на мир ще се отговори с мир ". " Ислямски джихад " и Египет настояват, че съглашението включва доставка на гориво в линията Газа и освобождение на един от гладуващите пандизчии от " Ислямски джихад ".

И добави, че военната интервенция не трансформира политическата картина преди следващите парламентарни избори в Израел.

" Тук ще изиграе роля резултатът на времето. Израелците образуват своето мнение в последната седмица преди изборите. Военна интервенция, без значение какъв брой е сполучлива, дава отражение преди момента на изборите. Ситуацията е провокираща. Когато една обстановка е такава в страна като Израел, има поле за деяние за всички страни, забъркани в нея ".

Интервюто с Весела Райчинова можете да чуете в звуковия файл.
По обявата работи: Лозина Владимирова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР