Приложенията за запознанства са по-лоши от всякога за вашата поверителност“,

...
Приложенията за запознанства са по-лоши от всякога за вашата поверителност“,
Коментари Харесай

Приложенията за запознанства са „по-лоши от всякога“ за вашата поверителност, предупреждава докладът

Приложенията за запознанства са „ по-лоши от всеки път за вашата дискретност “, предизвестява нов отчет.

Докладът от Mozilla, софтуерна общественост, отдадена на поддържането на интернет като световен публичен запас, декларира, че доста приложения събират и споделят персоналните данни на потребителите, без те да знаят.

Mozilla даде 22 от 25-те известни приложения за запознанства, които прегледа, в това число Tinder, Bumble and Hinge, това, което назова етикет „ Поверителността не е включена “, което значи, че откривателите предлагат на хората „ да помислят два пъти “, преди да ги употребяват.

Докладът гласи, че „ фирмите постоянно... употребяват вашата персонална информация по аргументи, несвързани с обич. Те постоянно споделят, че могат да ги споделят, продават или просто не вършат минималното, с цел да запазят тези данни предпазени. “

В отчета се показва, че фирмите събират въведените от потребителите данни – като персонални данни за раса и вяра, политически възгледи и фотоси – и може да „ показа или продаде вашата персонална информация за реклама. “

„ Също по този начин не можахме да потвърдим дали половината (52 процента) от приложенията извършват нужния най-малко, с цел да запазят цялата ви персонална информация е в сигурност “, пишат откривателите на Mozilla.

Няколко приложения са претърпели огромни нарушавания на данните през последните години, се показва в отчета.

Извънредни вести от Канада и целия свят, изпратени на вашия имейл, както се случва.

Ройтерс заяви в понеделник, че стотици консуматори на Grindr в Обединеното кралство съдят приложението за хипотетично шерване на техния ХИВ статус с трети страни без тяхното единодушие за комерсиална приложимост.

Говорител на Grindr отхвърли изказванието.

Изследователите на Mozilla пишат също, че приложенията събират данни, които потребителите даже не знаят, че споделят, в това число данни за това къде и по кое време са направени фотосите, наречени метаданни, да вземем за пример.

„ Sixty -четири % от политиките за дискретност на приложенията загатват основаването на „ заключения “ за вас “, се показва в отчета, „ нормално с цел да ви насочат повече реклами или услуги, с цел да получите повече от парите си. “

Само откриватели даде на едно приложение позитивна оценка за дискретност: Lex, приложение, фокусирано върху лесбийки, бисексуални и транс хора.

Изследователите дефинираха Happn и eharmony като идващите най-хубави приложения за дискретност, като споделиха, че не са нито положителни, нито неприятни.

Всички останали получиха предупредителни етикети за това, което откривателите нарекоха неприятни резултати във връзка с отбраната на поверителността, контрола на данните или потреблението им.

Изследователите също предизвестиха, че единствено две компании имат към половината приложения, като Match Group има Tinder, OKCupid и Hinge, наред с други, а Spark Network има Christian Mingle, JDate и Elite Singles.

„ Това значи, че вашите персонални данни могат да бъдат споделяни от всяко едно от приложенията в техните по-големи компания. Това е доста шерване и това не е добре “, се показва в отчета.

Авторите дадоха три рекомендации.

Първо, хората в приложенията за запознанства би трябвало да се отнасят към тях повече като към техния профил в LinkedIn и приемете, че всеки може да види какво е качил, като поучава: „ Публикувайте единствено фотоси и детайлности, за които нямате право да бъдете обществени. “

Второ, откривателите споделят, че потребителите на приложения за запознанства не би трябвало да свързват сметките си в обществените медии със своите профил, защото по този метод се споделя още повече от тяхната персонална информация.

Накрая, създателите споделят, че хората би трябвало да лимитират разрешенията на приложенията, което значи, че потребителите не би трябвало да разрешават на приложенията да имат достъп до тяхното местонахождение, адресна книга и ролка на камерата.

— с файл от Reuters

Източник: globalnews.ca

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР