“Приключват дейностите по модернизацията и преустройството на лекоатлетическата писта на

...
“Приключват дейностите по модернизацията и преустройството на лекоатлетическата писта на
Коментари Харесай

Първата синя атлетическа писта в България ще е в Ямбол

“Приключват дейностите по модернизацията и преустройството на лекоатлетическата писта на градския стадион в Ямбол. Ремонтът на лекоатлетическата писта на стадиона в Ямбол ще завърши в границите на два седмици. Това ще бъде първата лекоатлетическа писта в България със наследник цвят. Материалите на швейцарската компания „ Коника “ - водач в производството на настилки, употребявани при ремонта на оборудването, се отличават с високо качество. Компанията е сертифицирана по интернационалните стандарти ISO 9001 и ISO 14001 ”, това заяви кметът на града Валентин Ревански във Facebook.

Той направи още доста разяснения към новата атлетическа облага и прикрепи фотоси.

“Защо са употребявани материали навръх тази компания?

Спортните настилки на „ Коника “ са първите, утвърдени и сертифицирани от WA, FIBA, EHF, ITF и други интернационалните спортни федерации.

По-значимите международни игрища, изпълнени със спортни настилки „ Коника “ за провеждането на огромни спортни събития, са „ Стадио Олимпико “, стадион „ Луи II “ в Монако, „ Олимпиащадион “ в Берлин, стадион „ Лецигрунд “ в Цюрих.

Лекоатлетическата настилка „ Конипур СП “, която е изпълнена в Ямбол, е трислойна, безфугова система състояща се от висококачествени полиуретанови и EPDM гумени съставни елементи (еднопластова синтетична каучукова покривна мембрана). В допълнение към одобрената система са положени два запечатващи лакови пласта, чиято цел е увеличение на износоустойчивостта, здравината и визията ѝ.

- Кой ще разчертава пистата?

Разчертаването ще бъде направено от лицензиран реализатор от IAAF. Той е от Естония и към този момент е в Ямбол.

Сред пистите, които са изпълнени от него са тези за Световно състезание на закрито 2022 Белград; Европейско състезание на закрито 2017 Белград; IAAF Световно състезание за младежи 2013 година Донецк; Европейско състезание на закрито 2013 Гьотеборг; IAAF Световно състезание на закрито 2006 Москва; Олимпийски стадион Осло (стадион Бислет) 2019 Осло и други.

- При удобни метеорологични условия следва разчертаването на пистата в Ямбол, след което спортното оборудване ще бъде публично намерено.

Средствата за ремонта на лекоатлетическата писта са обезпечени от Министерството на младежта и спорта.

Община Ямбол ще продължава да работи за облагородяването на града и развиването на откритите пространства, за обновяването и основаването на нови места за спорт.

Децата, младежите и жителите на Ямбол заслужават положителни условия за спортно-тренировъчна активност. Нека пазим това, което е направено! ”

Снимки: Facebook
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР