Приключват асфалтовите работи в участък от южното пътно платно на

...
Приключват асфалтовите работи в участък от южното пътно платно на
Коментари Харесай

Изпълняват асфалтови работи на бул.“България“

Приключват асфалтовите работи в сектор от южното пътно платно на бул. “Тодор Каблешков “ и от 5 септември ще бъде отворена за придвижване ул. “Златните мостове “, която излиза на бул. „ Тодор Каблешков “. На кръстовището е сложена светофарна уредба за контролиране на придвижването. Улицата ще бъде двупосочна и обезпечава още един вход-изход към кв. “Манастирски ливади “ – изток.

Кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска ревизира работата на обекта и разпореди да се обособи алея за пешеходци по ул. “Златните мостове “.

Разширението на бул. “Тодор Каблешков “ се извършва в два сектора от южната страна на булеварда: от бул. “България “ до ул. “Боянски водопад “ и от ул. “Боянски водопад до ул. “Деян Белишки “.

До ул. “Боянски водопад “ завършват асфалтовите работи по главното платно и се извършват зауствания към дребните улици. Изпълняват се довършителни действия по създаване на тротоарите, велоалеята и интегрираните отводнителни бордюри.

В сектора от ул. “Боянски водопад “ до ул. “Деян белишки “ се построява канализация и тръбопровод и се извършват действия по пътната структура.

По гледище на кмета Фандъкова организацията по работата в идващия стадий на бул. “Тодор Каблешков “ е съобразена с отварянето на придвижването по последния стадий от ремонта на бул. “България “.

Предвижда се на 12 септември при удобно време да бъде отворено за придвижване пътното платно на бул. “България “ и кръстовището с бул. “Тодор Каблешков “.

След като се отвори за придвижване кръстовището бул. “България “ – бул. “Тодор Каблешков “ стартира създаване на канализация по ул. “Боянски водопад “ и тя ще бъде затворена за пътни транспортни средства. С цел обезпечаване на още един вход-изход от квартал „ Манастирски ливади – изток “ ще се обезпечи прекосяване по ул. “Костенски водопад “ в квартала.

Работи се по последния сектор на бул. “България “ от Околовръстен път до „ Тодор Каблешков “, където е изпълнена хидроизолация над пешеходните подлези и изцяло се подменя пътната настилка. В момента се поставя биндер в този сектор. Положена е железна мрежа за укрепване. Ще продължи работа по ремонта на тротоарните настилки и построяването на велоалея до тротоарите на бул. “България “.

Преди това бяха ремонтирани в двете направления секторите на бул. “България “ от бул. “Гоце Делчев “ до бул. “Тодор Каблешков “, както и от „ Тодор Каблешков “ до Околовръстен път в посока Витоша и от Околовръстен път до моста на р.Боянска.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР