Трябва да бъде намерено незабавно и трайно решение на дискриминацията

...
Трябва да бъде намерено незабавно и трайно решение на дискриминацията
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Време е да спре дискриминацията и посегателствата над българските шофьори

Трябва да бъде открито неотложно и трайно решение на дискриминирането към българските водачи на камиони. Това посочи претендентът за евродепутат от ГЕРБ- след среща с представители на транспортния и спедиторския отрасъл в Пловдив.

По време на диалога стана ясно, че опитите за похищения и обири се усилват всекидневно, до момента в който нашите камиони са задължавани да чакат на опашки в няколко съответни страни в Европейски Съюз.

“Разпоредбите от Пакет Мобилност се употребяват най-вече за офанзива към водачите от България и Румъния. Налагат им се санкции в размер на хиляди евро на база ненужни, дори неразрешени инспекции и несъществуващи условия ”, разяснява Новаков.

“Това повече не може да продължава по този начин. Решението ще пристигна след диалози с управляващите на няколко страни, в които ясно и недвусмислено може да се каже, че се демонстрира откровена дискриминация към нашите водачи ”, сподели той.

Повод за срещата на Новаков с представители на транспортния отрасъл е самодейността му за въвеждане на времеви стандарт от една минута за обработка на товарните камиони на вътрешноевропейските граници.

През април Европейският парламент се произнесе публично по тази самодейност с резолюция, с която задължи Европейската комисия да предложи палет от законодателни ограничения за превъзмогване на километричните опашки по границите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР