Приключила е проверката за инцидента със студента Евгени Марчев –

...
Приключила е проверката за инцидента със студента Евгени Марчев –
Коментари Харесай

Полицаите са превишили правата си на протеста на 10 юли и ще бъдат наказани


Приключила е инспекцията за случая със студента Евгени Марчев – момчето, което пострада под колоните на Министерски съвет по време на митинга на 10 юли и поради, което Министерство на вътрешните работи стартира следствие дали полицията е използвала мощ.

Това заяви новият министър на вътрешните работи Христо Терзийски пред бТВ. Той заяви, че пострадалият Марчев не се е явил в Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да даде показания. Полицията се е самосезирала от сигнали в медиите, съобщи БГНЕС.

„ Проверката е открила, че по това време и на това място в действителност има превишения на полицейски пълномощия. В хода на инспекцията са направени няколко опита да бъдат призовани лицата. Имаме осъществени дисциплинарни нарушавания на чиновниците на СДВР”, заяви Терзийски във връзка инспекцията за използуване на полицейска мощ по отношение на протестиращи жители, в тази ситуация, случаят с Евгени.

Вътрешният министър заяви, че ще бъдат наложени санкции на полицейските чиновници, защото един от тях е на висока служба в Столична дирекция на вътрешните работи, наказването ще бъде по-тежко.

Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР