Приключиха огледите заради земетресението, няма сериозни щети и нови пострадали

...
Приключиха огледите заради земетресението, няма сериозни щети и нови пострадали
Коментари Харесай

Няма сериозни щети в Стария град на Пловдив

Приключиха огледите поради земетресението, няма съществени вреди и нови потърпевши къщи в Стария град на Пловдив , оповестиха от пресцентъра на общината.

През миналото денонощие не са постъпили нови сигнали за потърпевши хора, здания и инфраструктура след вчерашното земетресение в Пловдив . Това е съобщил след привършване на огледите кметът Здравко Димитров.

" Няма потърпевши хора, няма суматоха, разминахме се с незначителни вреди. Направени са огледи на постройките, за които имаме подадени сигнали, само че не са открити градивни нарушавания или рискови пукнатини ", е коментирал той.

Проверка на Общински институт " Старинен Пловдив " е открила, че в резервата няма съществено наранени здания, паднала е единствено дребна част от мазилката на къща " Георги Павлити " (т. нар. Синя къща), която е монумент на културата от локално значение и е в спешно положение от години.

Други съществени градивни проблеми с общинските, държавните и частните къщи на територията на Стария град, зародили в резултат на земетресението, не са установени, се показва в известието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР