Приключи важен за община Елена проект, с който ще се

...
Приключи важен за община Елена проект, с който ще се
Коментари Харесай

С близо 100 000 лева подобриха социалната структура в Елена

Приключи значим за община Елена план, с който ще се реализират действия, включени в Общинската тактика за развиване на обществените услуги за интервала 2016-2020 година. Чрез надграждане на дейностите в Дневния център за деца с увреждания в града и използване на стратегия с към този момент основани услуги „ Ранна намеса на уврежданията “ и „ Индивидуална педагогическа поддръжка за деца с увреждания “ се цели да се увеличи тяхната успеваемост.  elena4

Проектът „ Модерна обществена инфраструктура – по-добри услуги за децата с увреждания и техните фамилии в община Елена “ е в поддръжка на деинституализацията на грижите за деца и се осъществя с безвъзмездната финансова помощ по Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020. Стойността на заданието е 99 571 лева, а срокът за осъществяване на контракта бе 12 месеца.

За реализирането на услугата се сътвори база на първия етаж на ученическото общежитие на СУ „ Иван Момчилов “, като се преустроиха две от пространствата. В тях са обособени психосензорна стая и кътове за отмора и за трудотерапия на деца с увреждания. Ремонтирано е и дворното пространство. Центърът за ранна намеса, до който е построен и достъп на хора с увреждания, е оборудван и обзаведен уместно за трудотерапевтичните действия и за отдих на децата. Оборудването дава опция за използване на нови подходи и стратегии за ранно детско развиване. С тези усъвършенствания ще се обезпечава по-качествена работа по предоставяните към този момент услуги – ранна намеса на уврежданията, самостоятелна педагогическа поддръжка, мобилна работа, консултиране, почасова грижа, работа с деца с психологични проблеми.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР