Приключи третото издание на най-голямата обучителна програма за стартиращи компании

...
Приключи третото издание на най-голямата обучителна програма за стартиращи компании
Коментари Харесай

„ДЖОБС“ ще подкрепи предприемачите от The Founder Institute

Приключи третото издание на най-голямата обучителна стратегия за започващи компании в България, оповестиха от Българската банка за развиване (ББР). Обучението в The Founder Institute в София се реализира с поддръжката на Микрофинансиращата институция „ ДЖОБС “, част от Групата на ББР. В продължение на 4 месеца бизнесмените се учеха по какъв начин да развият концепциите си до действителни печеливши бизнеси. В процеса на образованието от 28 стартъпа до сполучливия край доближиха 7 впечатляващи плана, които бяха показани пред вложители, бизнесмени и ментори.

Сред отличниците е стартъпът Streebi, разработващ стойки за колела, които могат елементарно да се инсталират към офис здания.
Xenia пък е основала платформа, която да икономисва пари на финансовите институции от картови транзакции, при които всекидневно се заплащат такси.

Стартъпът Umni е разкрил метод за икономисване разноските на хотелите по наемане на личен състав – посредством чат ботове за улеснение на връзката сред хотели, туристически организации и евентуални клиенти.
Сред финалистите е и мобилното приложение Go Beauty, свързващо консуматори със салони за хубост.

Damocles Analytics създава програмен продукт с данни за разнообразни фигури в политиката, който може да реши казуса с ниското доверие в политиците и неналичието на информация.

Cast Folio пък е мобилно приложение за намиране на работа в развлекателната промишленост.

Стартъпът MoneyVox създава платформа за ръководство на спестяванията.

На седемте финалисти МФИ „ ДЖОБС “ има подготвеност да отпусне заеми при преференциални условия, с цел да осъществят своите бизнес хрумвания.

„ Приятно е да видиш амбициозни, изобретателни и упорити младежи, с хъс да трансфорат концепциите си в работещ бизнес. Горд съм, че всеки пети заем, провиснал от нас, е за стартъп компания “, сподели на церемонията по дипломирането изпълнителният шеф на МФИ „ ДЖОБС “ Ангел Джалъзов.

Според него в България има голям капацитет за развиване на предприемачеството, само че малко организации, които да го поддържат. Затова задачата на „ ДЖОБС “ е да подкрепя финансово фирмите още в началния стадий от тяхното развиване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР