Приключи строителството на кръговото кръстовище на път I-2. Новото съоръжение

...
Приключи строителството на кръговото кръстовище на път I-2. Новото съоръжение
Коментари Харесай

Изградени са новото кръгово кръстовище и довеждащата инфраструктура за Индустриалния парк в Шумен

Приключи строителството на кръговото кръстовище на път I-2.

Новото оборудване е с четири лъча и обезпечава вход към Индустриалния парк, както и връзките сред зоните В и С в парка. Паралелно с новото кръстовище беше осъществен ремонт и на съществуващото кръгово на път I-7. Изградено е и ново улично LED осветяване от бензиностанция „ Петрол “ на бул. “Симеон Велики “ (при изхода от Шумен след кв. „ Тракия “)  през “Детелината “, по околовръстното платно до Индустриалния парк и новото кръгово кръстовище.

„ Инвестицията е за 1 114 000 лева Знаете, че средствата за новата пътна и съпътстваща инфраструктура бяха отпуснати с разпореждане на Министерски съвет в края на 2019 година като целева държавна дотация. Изпълнител на строителството е „ Автомагистрали – Черно море “ АД. Само тази компания се яви на оповестената социална поръчка и в този момент можете да видите по какъв начин е осъществена, “ сподели на брифинг кметът Любомир Христов. Той предложения през днешния ден медиите, с цел да показа осъществяването на плана.

Кметът изясни, че следва да бъдат издадени Акт 15 и Акт 16, след което обектът ще бъде предаден на Агенция “Пътна инфраструктура ”, защото оборудванията се намират на републикански пътища.

В продължение на 6 години са водени диалози за възобновяване на част от средствата, които заплаща Индустриалният парк на страната при промяна на предназначението на земите, сподели по време на днешния брифинг изпълнителният шеф на Индустриалния парк Николай Тончев.

„ Досега сме превели над 2 млн. лева на Министерството на земеделието. Настоявахме част от тях да ни се възстановят за създаване на инфраструктура и единствено с помощта на настойчивостта на господин Христов получихме тези средства преди две години. Идеята ни с новото кръгово е да отворим връзката сред тези два сектора и да разтовари съществуващото кръстовище, което е част от пътя за Ришкия проход и е извънредно натоварено в избрани часове от деня ”, изясни той.

Кръговото кръстовище се осветява в границите на километър и към този момент ел. силата се заплаща от Индустриалния парк. Предстои да се направи още едно кръгово. То ще е преди разклона за село Мадара и с това ще приключи построяването на довеждащата инфраструктура за парка, разяснява още Николай Тончев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР