Приключи изграждането на дренажното тяло на дренажа, който ще осигури

...
Приключи изграждането на дренажното тяло на дренажа, който ще осигури
Коментари Харесай

Приключи изграждането на дренажното тяло за допълнителна вода в с. Червен

Приключи построяването на дренажното тяло на дренажа, който ще обезпечи в допълнение водоснабдяване в с. Червен. Изпълнява се отвесния сондаж, след което ще може дефинитивно да се потвърди количеството вода, което може да обезпечи дренажа.
 
За момента  количествата надвишават прогнозните 4,8 литра в секунда и се чака същите да са от порядъка сред 7 и 8 литра в секунда или над 600 м³ за едно денонощие. С обезпечаване на това в допълнение количество непосредствено към резервоара на с. Червен, водоснабдяването на цялата група от пет села Горнослав, Червен, Долнослав, Искра и Леново ще бъде усъвършенствано.
 
Община Асеновград е входирала в басейнова дирекция и план за основаване на санитарно охранителна зона към водохващането. Припомняме, че с. Червен разполага с още два дребни водоизточника, осигуряващи 1,2 литра в секунда.
 
За реализиране на обикновено водоснабдяване на селото, в което живеят към 830 поданици, според нормите, са нужни в допълнение 3,5 литра в секунда. След реализацията на водоземното оборудване и построяването на довеждащата инфраструктура от ВиК Пловдив ЕООД ще се обезпечи естественото водоснабдяване на с. Червен.
 
 Приключи построяването на дренажното тяло за спомагателна вода в с. Червен Приключи построяването на дренажното тяло за спомагателна вода в с. Червен Източник: Община Асеновград
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР