Приключи гласуването на президентските избори в Украйна. Трима са фаворитите

...
Приключи гласуването на президентските избори в Украйна. Трима са фаворитите
Коментари Харесай

Комедиен актьор е фаворит на президентските избори в Украйна

Приключи гласуването на президентските избори в Украйна. Трима са любимците от общо 39 претенденти. Настоящият държавен глава Петро Порошенко се бори за втори мандат, само че изненадващо отпред в сондажите e телевизионният водещ и комедиант Володимир Зеленски. И двамата кандидати, както и някогашният министър председател Юлия Тимошенко, заявяват проевропейска ориентировка. Никой от проруските претенденти няма съществени шансове.


Следващият президент на Украйна ще наследи спора с проруските сепаратисти в Изтока и проблемите по европейския път на страната. По данни на Евросъюза 12 на 100 от общо 44 милиона украинци са лишени от право на глас. Това са хора, които живеят в Русия и в Крим, анексиран от Русия през 2014 година Сепаратистките региони бойкотират вота.

41-годишният Володимир Зеленски се пробва да трансформира в действителност сатиричното си телевизионно шоу, в което играе елементарен човек, станал президент след битка с корупцията.

Володимир Зеленски, претендент за президент: Започва нов, естествен живот, без корупция, без подкупи живот в нова страна на фантазиите.
Зелински не провежда предизборни митигни, заложи на обществените мрежи с главно обръщение, че е нов и друг, отбелязва БиБиСи. Говори и на съветски, което му носи поддръжка в рускоезичния изток на Украйна.

 © Снимки: БГНЕС
53 годишният сегашен президент Петро Порошенко залага на консерватизма под лозунга " Армия, Език, Вяра ". Държавният глава акцентира, че е възпрял проруските сепаратисти, договорил е съглашение за асоцииране с Евросъюза, в това число безвизов режим, прекратил е съветския надзор над Украинската православна черква.
Петро Порошенко - президент на Украйна:Това е Рубикон с цел да не се върнем нито към Съветския Съюз, нито към Руската империя.
58-годишната Юлия Тимошенко е някогашен министър председател и два пъти претендент за президент през 2010 и 2014-та. Тя е измежду водачите на Оранжевата гражданска война от 2004 година - първият забележителен опит на Украйна за доближаване с Евросъюза.

Юлия Тимошенко, претендент за президент: Днес преминахме към лятно часово време. Вярвам, че по същия метод ще създадем крачка към сполучлива, процъфтяваща, европейска Украйна.
Ако никой не получи през днешния ден 50 на 100 от гласовете, следва втори тур на 21-ви април.

  ​Основните претенденти за президент на Украйна упражниха правото си на глас ​Основните претенденти за президент на Украйна упражниха правото си на глас
Юлия Тимошенко упражни правото си на глас на президентските избори в Украйна в една от изборните секции в Киев, съпроводена от брачна половинка си Александъ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР