Приключи гласуването на първия тур на президентските избори в Словакия,

...
Приключи гласуването на първия тур на президентските избори в Словакия,
Коментари Харесай

Очертава се втори тур на президентските избори в Словакия

Приключи гласуването на първия тур на президентските избори в Словакия, за присъединяване в които бяха призовани към 4,4 млн. гласоподаватели с право на глас, с цел да изберат правоприемник на президента Зузана Капутова всред деветимата мъже, които се кандидатираха, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Според предварителните изследвания очевидни любимци са ръководителят на Народното събрание от социалдемократите Петер Пелегрини, част от държавния лагер, и някогашният външен министър и посланик Иван Корчок, подкрепян от демократичната съпротива. 

Очаква се те да се срещнат още веднъж на втори тур на 6 април, в случай че никой от претендентите не получи повече от 50 % от гласовете.

Като цитира прогнозата на RTVS, Ройтерс показва, че президентските избори са късмет за премиера Роберт Фицо да ускори въздействието си върху властта, откакто неговите  възгледи за Украйна провокираха гнева на критиците, че се приближава прекалено много до Русия.

Частичните резултати от преброяването на гласовете ще бъдат оповестени през нощта, а формалният финален резултат се чака най-късно до обяд в неделя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР