Приключи един страхотен уикенд за българската художествена гимнастика! Общо десет

...
Приключи един страхотен уикенд за българската художествена гимнастика! Общо десет
Коментари Харесай

10 медала за нашите грации в Рига

Приключи един страховит уикенд за българската художествена гимнастика! Общо 10 медала от двата шампионата в латвийската столица Рига завоюваха нашите представителки, написа Facebook страницата на федерацията ни по художествена гимнастика в обобщаващ материал.

В неделя във финалите при дамите нашите представителки завоюваха 4 медала - Катрин Тасева сграбчи златните медали във финалите на обръч и лента, а Ерика Зафирова се пребори за две бронзови оценки - на топка и бухалки.

Състезанието сподели, че по новия устав силите са съвсем изравнени, че всеки любимец може да позволи неточност и да се случи всичко във всяко съревнование.

На обръч Катрин игра доста мощно и получи оценка от 17.600, което я подреди безапелационно на най-високото място на почетната стълбичка, втора се класира Саломе Пажава от Грузия със 17.150 т, а трета - Влада Николченко от Украйна, която получи оценка от 17.050 т.

На топка за финалите се класира единствено Ерика Зафирова, която игра доста мъдро и устойчиво и завоюва бронзовия орден с оценка от 16.650т.. Златото завоюва Саломе Пашава от Грузия с оценка от 17.350т, а среброто - Алин Харнаско от Беларус със 17,200 т.
На бухалки имахме две финалистки. Катрин позволи доста груби неточности и изпускане на апарат отвън терена и остана на 7-мо място, а Ерика се хвърли извънредно самоуверено и не си спести нищо, което и донесе втория орден - бронз на бухалки.

На лента всички позволиха доста неточности и Катрин се оказа с минимум грешки и сложната комбинация и оценката от 15.650 т,донесе втория златен орден. Втора се класира Алина Адилханова от Казахстан с оценка от 14.900, а трета Юлия Евчик от Беалрус с оценка от 14.850.

Тук Ерика получи оценка от 14.100 и се подреди на 6-то място.

По-рано при девойките във финалите България взе три сребърни медала - два на Татяна Воложанина - на обръч и лента. Анна Келман завоюва сребро на бухалки, а на топка Таня Воложанина завоюва бронзов орден.

Вчера Катрин Тасева се класира 3-та, а Ерика Зафирова 5-та в многобоя, а при девойките отборно - Татяна и Анна завоюваха среброто за България.

Българският арбитър на шампионата при девойките Християна Тодорова показа, че всички експерти са останали доста очаровани от представянето на българските девойки, доста са харесали и Татяна, и Анна и регистрират огромен прогрес и при двете.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР