Приказката, че с възрастта мъжът започва да вижда по-надалече, но

...
Приказката, че с възрастта мъжът започва да вижда по-надалече, но
Коментари Харесай

Две „големи“ заболявания поразяват простатната жлеза

Приказката, че с възрастта мъжът стартира да вижда по-надалече, само че да пикае по-близо има здравно пояснение. От една страна е всекидневно след 50 годишна възраст да се развие възрастово далекогледство, а от друга - простатната жлеза се усилва и нарушава силата и линията на струята при уриниране. Уголемяването е постоянно срещано положение, само че постанова лекуване, тъй като може да аргументи редица нежелани странични резултати. Заболяванията на простата са един от актуалните бичове за мъжете. В прям диалог за лекуването на патологиите на жлезата доктор Александър Боцевски от Хил клиник показа:

Много постоянно се твърди, че простатната жлеза е второто сърце на мъжа. В същото време тя е и неговото едва място. С напредването на възрастта бива изумена главно от два вида болести – доброкачествено разгръщане и недоброкачествен развой. В Хил клиник имаме дълготраен опит в преодоляването и на двете положения. Важно е въпреки всичко да се означи, че колкото по-рано се обърнете към експерт, толкоз по-успешно ще е лекуването.

Счита се, че 50-70% от мъжете над 50 години са наранени от така наречен доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ). Въпреки, че се развива постепенно, този развой основава ежедневни проблеми на болния: по–често уриниране, потребност от многократни ставания през нощта, слаба и накъсана бликам, чувство, че пикочният мехур не е изцяло изпразнен.

Днес актуалната медицина има най-модерното решение на казуса – PVP (фотоселективно изпаряване на простатата) чрез особено създадена система – Зелен лазер. Лечението със Зелен лазер е минимално инвазивно и изрично е опция на хирургичната интервенция на простатата. PVP е дефинитивна процедура – т.е. отстранява жлезата и признаците, които предизвиква не се връщат още веднъж на практика до края на живот на пациента. Нашият дълготраен опит разрешава да правим лазерни интервенции с огромна успеваемост и експедитивност, всичко завършва за към 60 мин, няма цялостна анестезия, няма съществени странични резултати. Операцията се организира със специфичен лазерен апликатор „ Greenlight “. Светлинните импулси се насочват към тъканите на простатната жлеза и дейно изпаряват и отстраняват аденома. При по-големи жлези прилагаме методът „ енуклеация “, резултатите и с него са отлични.

Простатната жлеза, обаче може да бъде атакувана и от недоброкачествен израстък. В ежедневната си работа се случва да открия рак на простатата при обикновен обзор, даже когато няма признаци. Лекуваме простатния карцином по лапароскопски способ, началник на нашия операционен екип е фамозния проф. Щолценбург. Иска ми се да посочи някои преимуществата на лапароскопията пред пред обичайна отворена хирургия. Особено при мъже над 50 години, с съпътстващи болести този хирургичен способ е първи избор. При него имаме понижена травматичност и чувство за болежка, имаме „ безкръвност “, тъй като по време на интервенцията се губи доста по-малко кръв, което значи и по-малко болежка, липсват огромни сечения на коремната стена (при друга хирургия се отварят 7до 30 сантиметрови отвори), а се употребяват 3-5 микроскопични дупчици с размери едвам 0,5 до 1 см.

Въпреки, че няма огромен прорез, лекарят получава съвършена визуализация: употребява се особено видеооборудване с опция за неведнъж увеличение на изображението на мястото, където се работи, което е изключително значимо при премахване на израстък. За самият пациент е значимо, че не страда от затруднения, рискът от инфекции е редуциран до най-малко. Също по този начин не се постанова дълъг болничен престой и залежаване, изписваме мъжа след 1-3 дни. Възстановяването е експресно, пациентът се завръща бързо и елементарно към нормалния си метод на живот. Не на последно място – радикалната лапароскопска простатектомия има отличен резултат и излекува мъжа от онкологичното заболяване.

За консултация с уролог в Хил клиник запазите авансово час на 02 439 3131. Към пациенти с диагностициран рак на бъбрек или простатна жлеза прегледите /второ експертно мнение/ са безвъзмездни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР