Приходите от продажбата на биографичната книга Историята на Христо Стоичков

...
Приходите от продажбата на биографичната книга Историята на Христо Стоичков
Коментари Харесай

Стоичков дарява парите от продажбата на книгата си в Стара Загора за благотворителност

Приходите от продажбата на биографичната книга " Историята " на Христо Стоичков в Стара Загора ще отидат за лекуването на 32-годишната Камелия Добрева . Старозагорката е с онкологично заболяване и би трябвало да събере 328 000 евро за присаждане на стволови кафези в Германия. Нуждата от средства е незабавна, защото трансплантацията би трябвало да се извърши, до момента в който младата жена е в ремисия, а сумата е непостижима за фамилията й. Решението си Камата взел за 10 секунди - в две от тях за нужната помощ му приказвал футболистът Виктор Драголов, а осем - кметът Живко Тодоров. През декември предходната година, когато одобри знаците на почетен жител на Стара Загора, футболистът подари паричната награда за лекуването на едногодишната Мая в Турция. По време на представянето на книгата пред старозагорски публицисти Христо Стоичков беше прелестно сюрпризиран от срещата с първия си ротен пълководец Атанас Ангелов в старозагорското отделение 2610, където е бил боец новобранец. 
Запасният към този момент офицер му подари войнишка униформа от времената, когато футболистът е служил. Камата си спомни, че два пъти лежал в гарнизонния арест - за изгубен шомпол на автомат и за забавяне от отпуск . Легендарният футболист през днешния ден е в Града на липите и на площада пред общината от 18 часа ще показа книгата " Историята ".
По време на събитието футболните почитатели ще могат да видят от близко " Златната топка " и да се снимат с единствения българин, съумял да получи най-престижната самостоятелна премия във футбола през 1994-та - " Златната топка ".  Преди това той ще посети поделението, в което е служил, и ще се срещне с децата от детско-юношеската школа на " Берое ". 
Тиражът на биографията на Камата към този момент е стигнал 50 хиляди след второто си издание, похвалиха се от издателството. Според създателя й Владимир Памуков по съвсем две хиляди екземпляра са продадени по време на представянето й в Чикаго и в Лондон. Предстоят представяния и срещи с почитатели до края на годината в Торонто, Канада, и в Барселона, Испания. От издателството споделиха, че към този момент са в договаряния за продажба на права в чужбина и, че изданието е преведено на испански, британски и полски.
Христо Стоичков показа, че " славата се прави с доста труд и доста шанс, само че не ми тежи, тъй като не съм я крал ". Той съобщи, че най-вече го радва ползата на децата към биографията му. Защото от нея ще схванат, че " не всичко е татуировки, телефони, айпади и Facebook ". От книгата книгата най-малките ще схванат от кое място е тръгнал и по какъв начин е стигнал до това да стане притежател на " Златната топка ". 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР