Приходите от мащабната акция за предаване на пластмасови капачки във

...
Приходите от мащабната акция за предаване на пластмасови капачки във
Коментари Харесай

Над 8000 лева ще са приходите от събраните във Варна капачки

Приходите от огромната акция за предаване на пластмасови капачки във Варна ще са към 8400 лв.. С тези средства ще бъде закупена здравна инсталация за бебета в АГ болничното заведение и болница „ Св. Анна “. Това заяви в ефира Дарик Владислав Николов от съдружие „ Аз имам вяра и оказвам помощ ”, който е един от уредниците на акцията. Неговите предварителни упования са били за два пъти по-малко количество от предадените 21 тона. Със средствата ще бъде закупена здравна инсталация за варненските лечебни заведения. Каква ще бъде тя - уредниците занапред ще вземат решение.

„ Половин басейн с олимпийски размери може да се изпълни с толкоз капачки. Те бяха натоварени на два тира и към този момент пътуват към завода за преработване в Пазарджик. Изкупната им цена е 40 стотинки за кг ”, съобщи Николов. Транспортът на капачките е бил обезпечен от компания, а от завода са дали най-хубавата цена поради благотворителната цел

По калкулации на уредниците, сред 10 и 12 000 души са се отзовали на апела за събиране на капачки. Владислав Николов даде за образец първокласник, който самичък е събрал няколко чувала.

Измамници се представяли за уредници на акцията и прибирали събраното количество от търговски обекти, показа още Николов. Той е безапелационен, че всички членове на сдружението ”Аз имам вяра и оказвам помощ ” работят на доброволчески принцип и никой не получава заплащане за активността си.

През пролетта на идната година още веднъж ще бъде проведена сходна благотворителна акция, по тази причина Владислав Николов прикани варненци да не изхвърлят капачките от бутилки бира, вода, безалкохолно и други.

Със средства от предходни акции през идващите седмици ще бъдат дарени два кувьоза на варненски лечебни заведения. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР