Приходите на бутиковите банки растат, тъй като високите лихвени проценти

...
Приходите на бутиковите банки растат, тъй като високите лихвени проценти
Коментари Харесай

По-високите лихви тласкат банкерите към закъсалите компании

Приходите на бутиковите банки порастват, защото високите лихвени проценти принуждават повече компании да търсят съвет по какъв начин да преструктурират дълга си и да извлекат нова ликвидност.

Такси за препоръки на пет от шестте съществени регистрирани самостоятелни капиталови банки – Evercore, Lazard, Moelis, Perella Weinberg и PJT Partners – дружно скочиха с 21 % през първото тримесечие на 2024 година, спрямо преди година.

По-малките, тъй наречените -наречените самостоятелни компании са склонни да преобладават в препоръките за преструктуриране, тъй като не са обект на същите спорове на ползи като огромните банки, които също купуват и продават корпоративни дългови принадлежности.

„ Това е клубен вид бизнес. Когато интензивността се увеличи, това са компаниите, които получават позвъняванията “, сподели Девин Райън, финансов анализатор в Citizens JMP Securities.

В трите най-големи банки от „ изпъкнали групи “ – Goldman Sachs, JPMorgan и Morgan Stanley — приходите от консултантски услуги общо паднаха с 6 про...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР