Приемствеността, многообразието и фокус върху иновациите като ключови фактори за

...
Приемствеността, многообразието и фокус върху иновациите като ключови фактори за
Коментари Харесай

Заедно напред – стъпките, които превръщат Vivacom в един от най-предпочитаните работодатели 2023 г.

Приемствеността, многообразието и фокус върху нововъведенията като основни фактори за водачество и напредък на компанията

Дългогодишният ангажимент и опциите за кариерно развиване, основани напълно на лични качества, са показателни за отношението на една компания към чиновниците ѝ. Особено в турбулентните времена в последните няколко години, хората търсят сигурност, отбрана и опция да потвърдят и развият капацитета си, а когато го получат, гласоподават доверието си към работодателя. Именно в тази посока Vivacom се потвърди като един от водачите измежду работодателите в страната – следвайки няколко съществени правилото на компанията.
 
Създаването на условия за добра последователност сред поколенията и салдото сред млади гении и опитни чиновници е една от най-хубавите формули за триумф. Приемствеността сред поколенията е доста съществено заложена в корпоративната политика на Vivacom . Пример за това е опцията за кариерно развиване на чиновници от най-ниското до високите позиции в компанията, като основният юридически шеф Иво Златев, шефът „ Развитие на продажбите “ - Августин Миланов, шефът „ Фиксиран достъп “ - Александър Иливанов, старши мениджърът „ Развитие на ИТ артикули “ Даниела Милева и редица други чиновници. Възможностите за развиване в компанията и предаването на опит са доста значими за телекома, точно по тази причина Vivacom продължава да развива своята стажантска стратегия и тази година означи юбилейно 20-о издание. 
 Vivacom

Над 80 чиновници, които са почнали като стажанти в компанията през годините, през днешния ден са на мениджърски и старши експертни позиции, а 20% от всички останали на работа след стажа, са поели и ролята на ментори на новите стажанти. Над 40% от чиновниците във Vivacom работят в компанията над 15 години, а от тях 22% - се развиват в нея към този момент повече от 25 години. Показателно за устойчивостта на политиката на многообразието и приемствеността в един главно софтуерен отрасъл е, и, че близо 40% от управителните позиции във Vivacom са заети от дами.
  „ Важно е фирмите да се стремят да изградят работна среда на последователност, приемливост и приобщаване, в която всеки е третиран с почитание и е оценен заслужено на база неговите умения. Vivacom е доказателство за това – години наред следваме тези правила и се гордеем с резултатите “ , споделя Малина Чавдарова, шеф „ Човешки запаси “ във Vivacom.
 
Водещ принцип на Vivacom e да интегрира правилата на многообразието и включването, които предизвикват нововъведенията, само че и основават комфорт и възприятие за принадлежност у чиновниците. Тази година, телекомът се причисли и към Хартата на многообразието в България и по този начин още един път затвърди уговорката си към полезностите, които подсигуряват, че геният има еднакъв късмет и само качествата на чиновниците дефинират развиването им.
 Vivacom

Потребителите постоянно са очевидци на триумфа и крайния резултат на една услуга, само че зад нея постоянно се крие един мощно стимулиран екип. А както излиза наяве в редица проучвания в последните години, един от най-ефективните способи за възстановяване на работната среда е точно културата на многообразието и приобщаването. Основните правила за многообразието са интегрирани от дълго време в Кодекса за бизнес държание и нравственос на Vivacom и са основополагащи за редица политики в тази посока посредством работещи практики и начинания. Приобщаването на хората с разлики - без значение дали приказваме за възраст, пол, генезис или други характерности, има основна роля в триумфа на всяка компания. Важно е фирмите да се стремят да изградят такава работна среда, в която всеки е третиран с почитание и е оценен заслужено на база неговите умения.

„ Живеем в един мултикултурен свят, в който правото да бъдеш себе си е неприкосновено. В корпоративен подтекст задачата на компанията е да отбрани това право и на работното място и да съумее да сътвори приобщаваща среда за възстановяване на успеваемостта на бизнеса “ , акцентира Чавдарова и прецизира, че: „ Тази просвета покачва творчеството и успеваемостта, усилва възприятието за принадлежност към компанията, прибавя стойност към марката или крайния артикул посредством другите хрумвания, подходи и гледни точки на чиновниците. И несъмнено, използването на тези правила подтиква новаторските хрумвания “.
Именно нововъведенията ще са на фокус във Vivacom през идващите години, тъй като точно нововъведенията са ключът към бъдещето. Точно те са решаващият фактор, който предлага и откликва на потребностите на актуалния консуматор с най-хубавите вероятни услуги, които са налични през днешния ден.
 Vivacom

Следвайки тези съществени правила, телекомът зае 1-во място в категория „ Любим шеф “ за 2023 година при раздаването на влиятелните награди за най-хубав шеф на България – Career Show Awards 2023. Повече за Vivacom като шеф и място, където можете да растете кариерно, ще имате опция да научите при нас в идващите седмици.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР