Приемът на трета доза от ваксината срещу Ковид-19 може да

...
Приемът на трета доза от ваксината срещу Ковид-19 може да
Коментари Харесай

Пфайзер: Трета доза усилва до сто пъти защитата срещу варианта Делта!

Приемът на трета доза от имунизацията против Ковид-19 може да усили отбраната против разновидността Делта на новия ковид до 100 пъти, заяви ТАСС, като цитира данни от оповестени в сряда данни на " Пфайзер ".

" Третата доза съществено усилва титъра на обезвреждане на разновидността Делта. Потенциалът е нарастване до 100 пъти неутрализация на разновидността Делта след банкет на трета доза ", се показва в документ на компанията.

Междувременно Световната здравна организация (СЗО) разгласи, че не предлага спомагателни дози от имунизациите против Ковид-19, защото на този стадий няма задоволително научни данни за успеваемостта им, съобщи ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

Ръководителката на отдела по имунизации в СЗО Кейт О'Браян съобщи по време на полемика в Туитър в отговор на въпрос нужно ли е да се приема трета доза за отбрана против рисковите разновидности: " Ние ясно декларирахме: до момента няма задоволително информация, с цел да се вършат рекомендации по този въпрос ". Ето за какво СЗО " не предлага бустерни дози " от нито една от имунизациите против новия ковид, акцентира тя.

О'Браян означи, че сега се водят интензивни проучвания за спомагателни дози ваксини. " Знаем, че някои страни започнаха да предлагат бустерни дози и призоваваме всички държавни управления да се основават на данни от проучвания ", сподели тя.

В СЗО " доста деликатно " ще наблюдават казуса. Ако бустерните имунизации въпреки всичко се предлагат в някои страни, то те би трябвало да се реализират " за лимитирана група хора ", по-специално за възрастните и за хора, които " са изложени на най-голям риск " от заразяване, уточни О'Браян.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР