Приемането на чаша вода на гладно се превърна в тренд,

Приемането на чаша вода на гладно се превърна в тренд, ...

Кога водата на гладно е опасна?

Приемането на чаша вода на гладно се превърна в тренд, наложен от експертите по здравословно хранене. Но наистина ли това е толкова полезно?
Добре е след събуждане да запълните водния баланс на тялото си. Но пиенето на чаша вода на хладно ще има ефект, само ако спазвате редица правила, предупреждават експертите. В противен случай рискувате да навредите на здравето си.

В 5 софийски квартала спира водоподаването В 5 софийски квартала спира водоподаването
Временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата днес, съобщиха от „Софийска вода”. Във връзка с ремонтни ...
Счита се, че пиенето на чаша вода веднага след събуждането сутрин е здравословен навик. И наистина е така. Но ако го направите погрешно, можете да нанесете огромна вреда на тялото, предупреждава китайски експерт, чиято статия е публикувана от интернет портала InoSMI.
Първо, не трябва да пиете твърде много вода, твърде бързо. Това натоварва сърцето, тъй като течността стимулира разреждането на кръвта. За хората със сърдечно-съдови заболявания подобна практика може да доведе до инфаркт.
Освен това твърде много вода на гладно разрежда стомашната киселина и ако консумирате веднага след това закуската си, ще навредите на храносмилането и в крайна сметка това ще доведе до стомашни заболявания. Оптималният вариант е сутрин да изпиете не повече от 150 милилитра вода. Задължително е водата да се пие бавно и на малки глътки.
Второ, не трябва да пиете вода, която е твърде студена или твърде гореща. В този случай стомашно-чревният тракт се стимулира и започа бързо свиване на кръвоносните съдове на стомашната лигавица, което може да причини дискомфорт и дори диария.

Заменете напитките, които пиете, с вода и вижте трансформацията Заменете напитките, които пиете, с вода и вижте трансформацията
За вредата, които носят на тялото ни всички напитки, които приемаме през деня е писано много. Задавали ли сте си въпроса обаче какво щ...
Твърде горещата вода (над 65 градуса) наранява хранопровода. Ако това се случва редовно, се появяват злокачествени образувания. Водата със стайна температура е безопасна за тялото.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com