Приемаме гостуването на Митрофанова в ефира на общественото радио като

...
Приемаме гостуването на Митрофанова в ефира на общественото радио като
Коментари Харесай

Петър Волгин: Общувайки с господата Христо Иванов, Кирил Петков и Бойко Борисов, Пеевски доста се е объркал 


Приемаме гостуването на Митрофанова в ефира на публичното радио като груба проява на неуважение на националния суверенитет, общоевропейски позиции и полезности, както и тъпчене на националните ползи на България “. Това се показва в позиция на ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, публикувана от пресцентъра на партията във връзка анонса за идното посещение на съветския дипломат Елеонора Митрофанова в ефира на БНР.

„ По Конституция и закон, публичните медии обезпечават посредством програмната си политика отбрана на националните ползи и общочовешките полезности. Тази отговорност, както и етичният кодекс на медиите, споделен от всички европейски журналистически организации, вършат неприемливо ефирът на БНР да се трансформира в публичен предавател за пропутинската агитация и дезинформация “, се показва в позицията.

Настоявам Съвет за електронни медии и другите регулаторни органи да се самосезират, с цел да не се допусне сходна провокация в народен ефир. Отговорността на генералния шеф на БНР за водената от медията програмна политика изисква прекратяване на всички опасности, свързани с използването на публичната медия за пропагандни антиевропейски и антидемократични цели, се показва в текста на позицията.

В текста се акцентира още, че дипломатът е „ представител на държава-агресор, която с изключение на въоръжена война против Украйна, води хибридна война против Европейски Съюз и НАТО “.

Последва и отговор от Петър Волгин в обществените мрежи.

„ Разбирам, че господин Делян Пеевски, както и укранското посолство били мощно възмутени във връзка гостуването на госпожа Елеонора Митрофанова в нашето предаване „ Политически НЕкоректно “. Сега напълно в резюме ще обясня, за какво претенциите и на двете посочени страни са лишени от всякаква логичност. Преди няколко седмици изпратихме публична покана до украинската посланичка Олеся Илашчук да гостува в нашето предаване. При това бяхме по този начин положителни да не посочваме съответна дата, тъй като знаем, че тя е извънредно заета. Предложихме сама да си избере ден, в който да гостува. Е, вместо от украинското посолство да се понапънат, с цел да стане това посещение, те в този момент се възмущават. Разбирам да се възмущават, че не са поканени. Точно противоположното е. С всички вероятни салтанати е поканена госпожа Илашчук. А поканата още важи. Чакаме с неспокойствие госпожа Илашчук да ни гостува.

А в този момент за господин Пеевски. Струва ми се, че общувайки непрекъснато с господата Христо Иванов, Кирил Петков и Бойко Борисов, той много се е объркал. Понеже тези господа очевидно извършват всичките му прищявки, в този момент е решил, че всички български жители би трябвало да вършат същото. Ами не, господин Пеевски, доста, но доста мощно бъркате. Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ може да са ви бащиния, може да ви следват като кученца с подвити опашки, само че БНР сигурно не влиза в това стадо. Нито народен представител, нито министър, нито министър председател може да разпорежда на Националното радио какво да излъчва и какво не. За това какво ще се излъчва по радиото вземат решение работещите в него.

И накрай напълно другарски съвет Ви давам, господин Пеевски. Можете да продължавате да се гаврите колкото си желаете с вашите съдружни сътрудници. Но не правете повече грешката да се пробвате да се вършиме на шеф в Радиото. Всеки, който е поел по този път, след това горко се е каял за дейностите си “, написа радио-водещият, представен от zashtoto.com
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР