Приех критиката на Борисов и им изпратихме меморандума официално до

...
Приех критиката на Борисов и им изпратихме меморандума официално до
Коментари Харесай

Кирил Петков: Меморандумът не е ултиматум

Приех рецензията на Борисов и им изпратихме меморандума публично до техния зам.-председател на групата, настрана можем да им го дадем на ръка.

Това изясни съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, откакто по-рано през днешния ден Бойко Борисов изрази възмущение, че меморандумът е пратен единствено на Мария Габриел, а не и на групата на ГЕРБ.

Но той е прочел единствено първите два реда, а по-важната част е на идната страница. Не става дума за подарък или делкане на регулаторите, а се споделя ясно, че страните се отхвърлят от лъчение на претенденти с ослепителен политически профил.

Реално би трябвало да се откажем от контрола. Малко е неестествено, тъй като да вземем за пример шефката на Комисия за защита на конкуренцията сега е майка на народен представител от ГЕРБ. Ние не желаеме това да се случва отсега нататък. Призоваваме и Борисов да има тази храброст - дружно да създадем по този начин, че регулаторите да са изпълнени с независими и политически неоцветени хора. А равнопоставеността е като се подсигурява, че двете страни имат право на несъгласие и няма да има превес, а взаимно ще се направляваме, изясни Петков.

Хората би трябвало да стартират да схващат, че единственият метод да стартира смяната е да сменим регулаторите с самостоятелни хора, на които никой не може да се обади, добави той.

Петков се съгласи с Борисов, че би трябвало да се излъчат настрана екипи с адвокати, които да прегледат деликатно меморандума.

 
Този меморандум не е ултиматум, а започване на транспарантен метод, отворена наша позиция към ГЕРБ, с цел да стигнем до съгласие, изясни Петков. И добави: Накрая, в случай че всички се съгласим, има смисъл идващото ръководство. Защото ние не желаеме да сме във властта единствено за  властта, а в случай че продължава смяната - автикорупционната, правосъдната реформа  хората би трябвало да бъдат предпазени.

Всички българи сега имат възприятието, че без значение за кого гласоподават, получават един и същи резултат. И това се случва, тъй като тъкмо тези регулатори, служби, правосъдна система - тя не зависи от избори. И в случай че в този момент нямаме смелостта като политически водачи да я променим, това ще бъде в ущърб на хората, добави Петков. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР