Причините да нанасяме слънцезащитни продукти през лятото са много и

...
Причините да нанасяме слънцезащитни продукти през лятото са много и
Коментари Харесай

Златните правила за защита от слънцето

Причините да нанасяме слънцезащитни артикули през лятото са доста и надалеч не са безобидни.

Затова няма да се уморим да ви припомняме някои значими обстоятелства за действието на слънцезащитата. Даваме ви няколко съвета по какъв начин да се възползвате оптимално от продуктите и да сте сигурни, че кожата ви е предпазена по най-хубавия метод.

Трябва да обичате слънцезащитния си артикул

Най-добрата мотивация да нанасяте постоянно слънцезащита е да харесвате продукта. Текстурата, метода на нанасяне, аромата – всичко това би трябвало да ви доставя наслаждение от използването на крема, лосиона, спрея.

SPF 30 е новият 15-ти фактор

Основното предписание е, че фактор 15 блокира 93% от UVB лъчите, фактор 30 – 97%, а фактор 50 – 98%.
Днес обаче лекарите предлагат да употребявате най-малко SPF 30, изключително в случай че в фамилията ви има история на ракови болести.
Имайте едно поради – никой предпазен екран не защищава на 100%. Така че с цел да бъдете оптимално предпазени, би трябвало да нанасяте продукта на всеки два часа. А в случай че отивате на отмора, където слънцето е изключително интензивно, минете напряко на фактор 50.

Проверете етикета за термина “широкоспектърен ”

Или означение “UVA/UVB ”. Това значи, че продуктът защищава от двата типа слънчеви лъчи, които нанасят провали върху кожата. UVA са повода за преждевременното стареене и насърчаване на меланома, до момента в който UVB изгарят кожата. Ако сте си избрали артикул, само че на него не написа “broad-spectrum ” или “UVA/UVB ”, проверете съставките и търсете такива като цинк и авобензон – два филтъра, които обезпечават отбрана против А лъчите.

Не щадете артикул

Ако си мислите, че нанасяте задоволително, ще ви кажем, че съвсем никой не го прави. Няколко изследвания демонстрират, че хората нанасят единствено към четвърт от количеството, което е належащо за постигане до посочения на етикета фактор. Нанесете един пласт артикул, по-късно още един. Това е методът да сте сигурни, че сте поставили задоволително.

Не забравяйте носа

Това евентуално е точка номер 1, която изгаря. Повечето хора нанасят артикул по лицето, само че по една или друга причина пропущат носа. Лекарите рапортуват, че 80% от раковите формирания, които отстраняват, са по носа. Другите зони, които постоянно пропущаме, са линията на косата, стъпалата, ушите.

Антиоксиданти

Лъчите въпреки всичко могат да обхванат през екраните, по тази причина козметичните компании включват антиоксиданти като витамин С и Е в продуктите, с цел да понижат вредите.
Ако не желаете да нанасяте серум под слънцезащитния артикул, потърсете си непосредствено крем с антиоксиданти в състава.

Не се ограничавайте единствено с екрани

Добре е да осъзнаете, че слънцезащитните артикули са единствено една част от ефикасното предотвратяване. То включва по опция да избягвате да се излагате на слънце, да носите шапка с огромна външна страна и по опция облекла, които да ви предпазят. Обмислете и плажуване рано заран, не по обедните часове, носете си и чадър.

Никога не е късно да измененията навиците си към здравословни

Досега сте се пекли на слънце с малко слънцезащита или даже без никаква. Да, до момента сте допускали някое и друго изгаряне и сте се излагали обилно на слънце, само че с годините кожата губи способността си да се възвръща и рискът от кожни проблеми също става по-голям.


Без повече фалове с автобронзанта
Килограмите се топят по-лесно през лятото
Телевизията може да разпали половия ви живот?

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР