Причината за хаоса с Раянеър е недостиг на пилоти, която

...
Причината за хаоса с Раянеър е недостиг на пилоти, която
Коментари Харесай

Експерти: Липсата на пилоти е в основата на кризата с нискотарифните компании

Причината за хаоса с Раянеър е дефицит на водачи, която самолетната компания се опита да скрие, само че изтече доста бързо информация за повода. Това не е проблем единствено на тази компания, а на доста други. Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия Александър Богоявленски, авиационния специалист. Според него проблемите занапред предстоят и в Европа, и на другите континенти. " По света няма задоволително учебни заведения, които създават нови водачи все още. ", сподели той.

Алекснадър Богоявленски, авиационен специалист: Хората не са изгубили доверие към самолетните компании, тъй като пасажерите не престават да летят и да резервират билети за полети. Причината за хаоса е дефицит на водачи, която самолетната компания се опита да скрие, само че изтече доста бързо информация за повода за целия този безпорядък,който ще продължи по-дълго даже от упованието.
Според него дефицитът на водачи не е проблем единствено на Раянеър, а на доста други компании.
Александър Богоявленски: Освен в Югоизточна Азия, той се прояви и в Европа. По последни данни на фирмите, които изследват авиационният пазар, дефицитът е 27 500 души. В идващите 5-10 години ще има нужда от произвеждане на още близо 600 000 водачи. Тепърва ще се натъкват на сходни рецесии самолетните компании.
Според Александър Богоявленски комплициране на отпуските е малко несериозно като публична причина.
Александър Богоявленски: От началото на годината 300 водача са емигририрали, 140 тъкмо в една компания. Това не се случа единствено там. Проблемите занапред предстоят и в Европа и на другите континенти. По света няма задоволително учебни заведения,които създават нови водачи все още. Процесът на основаване е обвързван с доста регулаторни проблеми. Властите на всички места работят с това да се унифицират от ден на ден разпоредбите.
По думите на авиационният специалист рецесията ще се проточи във времето. Това обаче не би трябвало да повлияе на структурата на пазара. Александър Богоявленски изрази мнение, че ще ставаме очевидци на все по-голямо отваряне и либерализация. По-ниски цени, само че и по-ниско качество на услугите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР