Причината да се стигне до протеста на миньорите днес, е

...
Причината да се стигне до протеста на миньорите днес, е
Коментари Харесай

Делян Добрев: В хазната има 2 млрд. допълнителни средства, но не защото Спецов ги е събрал! Първият кабинет на Радев се провали

Причината да се стигне до митинга на миньорите през днешния ден, е в Плана за възобновяване и резистентност, тъй като ние виждаме едно цялостно осведомително затъмнение какво се случва с този План. Последно се заяви, че в него ще бъде вписана дата за затваряне на ТЕЦ-овете на въглища, което не е съветвано със синдикатите и ето това е резултата. Това разяснява някогашният министър на енергетиката Делян Добрев пред Българска национална телевизия.

Според него, проблемите са свързани с това, че Европа има политика по затрудняване на производството на електрическа енергия от въглища - с избрани финансови принадлежности да се направи колкото се може по-скъпа електрическата енергия от тези ТЕЦ-ове, с което тя става неконкурентноспособна.

Според мен главният проблем не е недоволството на миньорите, а това че обстановката в страната ще стане извънредно тежка тъкмо поради високите цени на електрическата енергия. Преди потребителите, ще бъдат наранени предприятията, счита Добрев.

Той е безапелационен, че страната е изпуснала своя късмет да направи нещо по въпроса.

Защото неуспехът на първия длъжностен кабинет на Радев беше в това, че не постави никакъв буфер, с цел да отбрани предприятията, макар че аз самият предложих това по време на актуализацията в бюджета, уточни Добрев.

Според него, в хазната има пари, има 2 милиарда спомагателни средства. Но не тъй като Спецов ги е събрал, а тъй като има инфлация, която води до по-високи спомагателни доходи, добави Добрев.

Изнасянето на електрическа енергия не може да се спре и не би трябвало да се стопира, това няма и да помогне, безапелационен е някогашният енергиен министър.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР