Причината - да се избегне риск от епидемия заради руските

...
Причината - да се избегне риск от епидемия заради руските
Коментари Харесай

СЗО: Украйна да унищожи опасните патогени в държавни лаборатории

Причината - да се избегне риск от зараза поради съветските удари

Световната здравна организация прикани Украйна да унищожи всички извънредно рискови патогени в лабораториите си, с цел да избегне риска от зараза, защото съветските удари по страната не престават, осведоми

Здравната организация съобщи, че в нейните пълномощия е включено насърчаването на биосигурността в лабораториите, с цел да се предотврати инцидентното или умишленото освобождение на патогени.

Съзнавайки загрижеността, която рекомендацията може да породи, откакто главната атомна електроцентрала на Украйна попадна в съветски ръце по време на нашествието, СЗО акцентира по-широкия подтекст на дългогодишното съдействие с украинските управляващи за възстановяване на лабораторната сигурност.

"СЗО постоянно оказва помощ на страните членки за възстановяване на потенциала им в региона на публичното здраве, в това число посредством улеснение на подобряването на сигурността и сигурността на лабораториите, в които се съхраняват проби от патогени, пораждащи угриженост за публичното здраве ", обявиха от организацията.

Представителството на СЗО в Украйна работи от няколко години с Министерството на здравеопазването и с други сътрудници, в това число други страни - членки на СЗО, за подкрепяне на повишението на биологичната сигурност и биосигурността на лабораториите, както и на потенциала на лабораторния личен състав, по-специално за реагиране на пандемията COVID-19.

В общите си рекомендации за лабораторна сигурност СЗО натъртва на оценката, учредена на риска, съобщи представителят Тарик Ясаревич пред кореспонденти в Женева посредством видеовръзка от Украйна.

"Лабораториите постоянно би трябвало да изследват и правят оценка обстановката, в която се намират, с цел да подсигуряват, че при положение на опасност има метод за безвредно заличаване на патогените, които нормално се намират във всички тези страни за задачите на публичното здраве, и за отбягване на инцидентни разливи ", сподели той.

СЗО не даде лист на лабораториите в Украйна, нито уточни равнището им на биосигурност, както и не изясни какви патогени се съхраняват в тях.

Ясаревич не можа да каже дали някоя лаборатория, наранена от тези рекомендации, се намира в регион, който интензивно се бомбардира или е окупиран от съветските войски.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР