Причина да се докосна до предсмъртните думи на великия патриот

...
Причина да се докосна до предсмъртните думи на великия патриот
Коментари Харесай

Хора, бдете!

Причина да се докосна до предсмъртните думи на великия родолюбец на Чехия Юлиус Фучик, изречени преди да го разстрелят, е заплахата от настъпващия още веднъж фашизъм.

На Лайпцигския развой Георги Димитров, който някои назовават " мрачен балкански индивид ", изече думите, че " диваци и варвари " са немските фашисти - което се потвърди със зверствата по време на последвалата международна война. Преди време медии оповестиха, че немските управляващи са предотвратили пътешестване до България на група неофашисти за присъединяване в така наречен Луковмарш. Питам се за какво името Димитров и през днешния ден е тачено в Германия, за какво въпросните юнаци са спрени там? Защото в цяла Европа " фашизъм " е разкол и на никое място другаде те не биха могли да маршируват години наред " по традиция ". А в България (член на Европейския съюз!) в центъра на столицата има монумент на наказаните виновници за фашисткото минало на България, премахнати от Народния съд, основан по решение на трите победителки на Хитлер, какъвто съд е работил във всички европейски страни. Тук, в страната на Ботев и Левски, тези, които рязаха партизански глави и убиваха невръстни деца, станаха герои. Почти на всички места са позволени паметни плочи и монументи в тяхна чест. А партизаните бяха оповестени за " терористи " и " бандити ". Интересно ми е убитият с наши партизани английски офицер майор Томпсън и той ли е " престъпник ". И по тази причина ли дребната жп спирка до Своге с неговото име е занемарена и изоставена? Дали от това би трябвало да се заинтересува Британското посолство?

Не знам дали в друга европейска столица ще се намерят изрисувани по стените толкоз свастики, само че у нас са доста! Ето по тази причина непознати млади неонацисти желаят да маршируват тук. Хора, бдете!

Николай Конюхов
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР