„Приблизително една и съща е среднопретеглената цена, която се заплаща

...
„Приблизително една и съща е среднопретеглената цена, която се заплаща
Коментари Харесай

От Столичната община отговориха за казуса с уличното осветление

„ Приблизително една и съща е среднопретеглената цена, която се заплаща от общината, на всяка от двете компании, които дават отговор за уличното осветяване в София. Това е по този начин, тъй като общата оценка в договорите за улично осветяване съдържа два детайла – единият е цените за създаване и главен ремонт, а другият – цените за поддръжка ", това съобщи зам.-кметът по превоз на Столична община Кристиан Кръстев.

Той изясни, че комерсиалната тактика на едната компания е била да даде по-високи цени за създаване и по-ниски за поддръжка на уличното осветяване, а на другата – противоположната – по-ниски цени за създаване и по-високи за поддръжка. Информацията е в отговор на изнесените в общественото пространство изказвания за разлика в единичните цени на двете компаниите, които са определени да поддържат и построяват уличното осветяване на територията на Столична община.

Кристиан Кръстев изясни, че по негово искане към договорите са подписани и анекси, с които компаниите одобряват да понижат цените, при които са маркирани основни разлики. „ Когато видях финалното класиране и това, че едната компания е заложила на тактиката да има по-високи цени за създаване, и по-ниски за поддръжка, а на другата – по-високи за поддръжка и по-ниски за създаване, поканих компаниите и ги помолих да си понижат цените, в частта, в която има дисбаланс. Съответно и с двете компании има анекс, в който цените са им понижени ", изясни зам.-кметът.

„ В тази социална поръчка са взели участие и общински съветници, в това число и от съпротива, като няма подадени особени отзиви от никой от членовете в комисията. Откритата процедура за избор на реализатор за създаване и поддръжка на уличното осветяване не е обжалвана от никоя от компаниите, които са взели участие ", показват от пресцентъра на Столичната община.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР