Приблизително 5000 медицински сестри и акушерки от страни от ЕС

...
Приблизително 5000 медицински сестри и акушерки от страни от ЕС
Коментари Харесай

Медсестри от ЕС масово напускат Острова

Приблизително 5000 медицински сестри и акушерки от страни от Европейски Съюз са напуснали английското опазване на здравето за последните две години, като болшинството от тях са показали Брекзит като причина.

Отчетеният спад от 13% спрямо 2017 година още веднъж демонстрира, че решението за овакантяване на Европейски Съюз задълбочава рецесията в английското опазване на здравето.

" Много европейци се почувстваха нежелани след резултатите от референдума и не е изненада, че сестри и акушерки считат, че другаде ще се усещат по-добре ", съобщи Сара Гордън от профсъюза " Юнисон ".

От Кралския лицей за акушерки, дал данните, обявиха, че от началото на тази година единствено 33 акушерки от Европейски Съюз са почнали работа, до момента в който в предходните години те са идвали със стотици. Над 50% от тези, поискали да оповестят повода за напускането си, са показали Брекзит. На този декор обаче се усилва броят на медицинските сестри и акушерки от страни отвън Европейски Съюз, демонстрира статистиката.

В същото време бъдещето на Тереза Мей още веднъж е обект на внимание, тъй като депутати от Консервативната партия, недоволни от нейната политика за Брекзит, отново ще опитат да трансформират партийните правила, с цел да изискат по-ранен избор на съмнение в английския министър председател. Преди две седмици малко не доближи при гласуването за смяна на разпоредбите. Недоволните тори желаят министър председателят да напусне поста допустимо най-скоро. По-рано ръководителят на Комитет 1922 Греъм Брейди се срещна с Тереза Мей, с цел да изиска от нея съответна дата за оставка, само че резултатът от тази среща не е прочут.

Сега, когато публично бе оповестено, че Англия ще взе участие в евроизборите на 23 май, депутатите желаят по-настойчиво да знаят проектите на Мей, която по принцип разгласи, че ще се отдръпна след привършване на първата фаза на договарянията, което се очакваше да стане до края на този месец. Правителството обаче призна, че съглашението за Брекзит надали ще бъде гласувано преди 23 май, а това допуска, че Мей може да остане на поста си до новата дата за Брекзит 31 октомври - нещо, което брекзитърите считат за неприемливо.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР